Bron :: Freepik
Hoe maak je Zeevruchtensaus recept
Dit recept werkt heerlijk met een verscheidenheid aan zeevruchten. Het is pittig, hartig en een beetje kruidig - precies de juiste mix om de heerlijke smaken van de zeevruchten naar boven te halen.
Ingrediënten
- 1 Kop Van mayonaise
- 1 eetlepel Van ketchup
- 1 eetlepel Citroensap
- 1 theelepel Van paprika
- 1⁄2 theelepel Cayennepeper (verminderen als je minder pit wilt)
- Zout naar smaak
- 1 eetlepel Van Worcestershire saus
- 2 teentjes Knoflook, fijngehakt
- 2 tbls Gesmolten ongezouten boter
Laatste folders
Procedure
Begin met het langzaam smelten van de boter in een pannetje. Laat de boter niet bruin worden omdat dit de balans van de smaken kan beïnvloeden.
Na het smelten combineer je het met de mayonaise in een kom. Het gebruik van zelfgemaakte mayonaise kan een enorm verschil maken, maar gekochte mayonaise werkt hier ook goed voor.
Voeg de Worcestershiresaus, ketchup, gehakte knoflook, paprikapoeder en cayennepeper toe en meng tot het goed gemengd is. Als je een pittigere saus wilt, voeg dan gerust een scheutje worcestershiresaus toe.
Voeg al roerend geleidelijk het citroensap toe. De sleutel tot een evenwichtige zeevruchtensaus is ervoor te zorgen dat het citroensap niet overheerst; daarom wordt het als laatste toegevoegd.
Voeg zout naar smaak toe.
Zodra alle ingrediënten gelijkmatig gemengd zijn, proef je en pas je de kruiden aan indien nodig.
Koel de saus minstens een half uur in de koelkast voordat je hem serveert. Zo kunnen de smaken goed samensmelten.
Serveer met je favoriete zeevruchten en geniet!