Bron :: bonchan via iStockPhotos
Het beste wafelbeslagrecept
Ik heb dit wafelrecept al heel vaak gemaakt en het is altijd een grote hit bij mijn familie en vrienden. De ingrediënten maken de wafels heerlijk luchtig en licht, maar ook lekker knapperig. Het is het perfecte basisrecept waaraan je naar believen toppings kunt toevoegen!
Ingrediënten
- 250 g Tarwebloem
- 2 Theelepel bakpoeder
- 1⁄2 Theelepel zout
- 2 Tablespoon suiker
- 2 Eieren
- 450 ml melk
- 100 g gesmolten boter
Laatste folders
Procedure
Hoe maak je wafelbeslag? Meng eerst de bloem, het bakpoeder, het zout en de suiker in een grote kom. Ik raad aan om alles heel goed te mengen, zodat er aan het eind geen klontjes meer zijn.
Klop in een andere kom de eieren los en voeg dan de melk en gesmolten boter toe. Ik heb gemerkt dat het beter is om de boter een beetje af te laten koelen voordat je het toevoegt aan de andere vloeibare ingrediënten om te voorkomen dat de eieren gaan koken.
Voeg nu de vloeibare ingrediënten toe aan de droge ingrediënten en meng goed. Maar roer niet te veel - een paar kleine klontjes zijn prima en zorgen ervoor dat de wafels lekker luchtig worden.
Laat het deeg ongeveer 5 minuten rusten. Verwarm in die tijd het wafelijzer en vet het lichtjes in.
Bak het wafelbeslag in het wafelijzer tot de wafels goudbruin zijn. Elke wafel heeft meestal ongeveer 4-5 minuten nodig, maar dit kan variëren afhankelijk van het wafelijzer.
En de beste wafels zijn klaar! Ze smaken heerlijk met poedersuiker, ahornsiroop, vers fruit of gewoon zo.