ADVERTENTIE

Bron :: HLPhoto for Adobe Stock

Hertenvleesbraden in saus

Een hartig wildgerecht dat vooral in het koude seizoen goed in de smaak valt. Het hertenvlees wordt gestoofd in een pittige saus en is daardoor bijzonder zacht en sappig. Het gerecht wordt het beste geserveerd met knoedels en rode kool.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4

Hertenbraadstuk

  • 112 kg Hertenvleesbraden Toegevoegd aan

Saus

  • 2 lepel boter Toegevoegd aan
  • 2 blokjes Uien Toegevoegd aan
  • 2 gesneden teentjes knoflook Toegevoegd aan
  • 200 ml rode wijn Toegevoegd aan
  • 500 ml Wildbouillon Toegevoegd aan
  • 1 TL Tijm Toegevoegd aan
  • 1 TL Rozemarijn Toegevoegd aan
  • 1 TL Peper Toegevoegd aan
  • 1 Knijpen Zout naar smaak Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

180 min.
1. Stap

Voor de hertenbraadstuk, verwarm de oven voor op 180°C.

2. Stap

Smelt de boter in een grote pan en bak het hertenbraadstuk aan alle kanten.

3. Stap

Verwijder vervolgens het vlees en bak in dezelfde pan de uien en knoflook.

4. Stap

Blus af met de rode wijn en voeg de wildfond en de kruiden toe.

ADVERTENTIE
5. Stap

Leg het vlees terug in de pan en laat het ongeveer 2,5 uur stoven in de oven.

6. Stap

Controleer ondertussen af en toe of er genoeg vloeistof is en voeg indien nodig wat fond toe.

7. Stap

Haal het vlees uit de oven en laat het een paar minuten rusten voordat je het snijdt.

8. Stap

Serveer het hertenvlees met de saus, knoedels en rode kool.

ADVERTENTIE

Beoordeel dit recept

Vind je dit recept lekker?

Hoe heb je dit recept gemaakt?

0 / 255
Als je een foto hebt, voeg die dan hier toe

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Reels

Nieuw

Top categorieën

Dranken

77 recepten

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten
Recipe author image Gretarezepte

Hertenvleesbraden in saus

Een hartig wildgerecht dat vooral in het koude seizoen goed in de smaak valt. Het hertenvlees wordt gestoofd in een pittige saus en is daardoor bijzonder zacht en sappig. Het gerecht wordt het beste geserveerd met knoedels en rode kool.

180
Notulen
4
Aantal porties
Procedure
1. Stap

Voor de hertenbraadstuk, verwarm de oven voor op 180°C.

2. Stap

Smelt de boter in een grote pan en bak het hertenbraadstuk aan alle kanten.

3. Stap

Verwijder vervolgens het vlees en bak in dezelfde pan de uien en knoflook.

4. Stap

Blus af met de rode wijn en voeg de wildfond en de kruiden toe.

5. Stap

Leg het vlees terug in de pan en laat het ongeveer 2,5 uur stoven in de oven.

6. Stap

Controleer ondertussen af en toe of er genoeg vloeistof is en voeg indien nodig wat fond toe.

7. Stap

Haal het vlees uit de oven en laat het een paar minuten rusten voordat je het snijdt.

8. Stap

Serveer het hertenvlees met de saus, knoedels en rode kool.

Ingrediënten
Hertenbraadstuk
112 kg
Hertenvleesbraden
Saus
2 lepel
boter
2 blokjes
Uien
2 gesneden
teentjes knoflook
200 ml
rode wijn
500 ml
Wildbouillon
1 TL
Tijm
1 TL
Rozemarijn
1 TL
Peper
1 Knijpen
Zout naar smaak