ADVERTENTIE

Bron :: HLPhoto for Adobe Stock

Hertenvleesbraden in saus

Een hartig wildgerecht dat vooral in het koude seizoen goed in de smaak valt. Het hertenvlees wordt gestoofd in een pittige saus en is daardoor bijzonder zacht en sappig. Het gerecht wordt het beste geserveerd met knoedels en rode kool.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4

Hertenbraadstuk

  • 112 kg Hertenvleesbraden Toegevoegd aan

Saus

  • 2 lepel boter Toegevoegd aan
  • 2 blokjes Uien Toegevoegd aan
  • 2 gesneden teentjes knoflook Toegevoegd aan
  • 200 ml rode wijn Toegevoegd aan
  • 500 ml Wildbouillon Toegevoegd aan
  • 1 TL Tijm Toegevoegd aan
  • 1 TL Rozemarijn Toegevoegd aan
  • 1 TL Peper Toegevoegd aan
  • 1 Knijpen Zout naar smaak Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

180 min.
1. Stap

Voor de hertenbraadstuk, verwarm de oven voor op 180°C.

2. Stap

Smelt de boter in een grote pan en bak het hertenbraadstuk aan alle kanten.

3. Stap

Verwijder vervolgens het vlees en bak in dezelfde pan de uien en knoflook.

4. Stap

Blus af met de rode wijn en voeg de wildfond en de kruiden toe.

5. Stap

Leg het vlees terug in de pan en laat het ongeveer 2,5 uur stoven in de oven.

6. Stap

Controleer ondertussen af en toe of er genoeg vloeistof is en voeg indien nodig wat fond toe.

7. Stap

Haal het vlees uit de oven en laat het een paar minuten rusten voordat je het snijdt.

8. Stap

Serveer het hertenvlees met de saus, knoedels en rode kool.

Nieuwste recepten

Nieuwste recepten

Reels

Nieuw

Top categorieën

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten

Vleesgerechten

438 recepten

Pasta

117 recepten