Bron :: HLPhoto for Adobe Stock
Hertenvleesbraden in saus
Een hartig wildgerecht dat vooral in het koude seizoen goed in de smaak valt. Het hertenvlees wordt gestoofd in een pittige saus en is daardoor bijzonder zacht en sappig. Het gerecht wordt het beste geserveerd met knoedels en rode kool.
Ingrediënten
Hertenbraadstuk
- 11⁄2 kg Hertenvleesbraden
Saus
- 2 lepel boter
- 2 blokjes Uien
- 2 gesneden teentjes knoflook
- 200 ml rode wijn
- 500 ml Wildbouillon
- 1 TL Tijm
- 1 TL Rozemarijn
- 1 TL Peper
- 1 Knijpen Zout naar smaak
Laatste folders
Procedure
Voor de hertenbraadstuk, verwarm de oven voor op 180°C.
Smelt de boter in een grote pan en bak het hertenbraadstuk aan alle kanten.
Verwijder vervolgens het vlees en bak in dezelfde pan de uien en knoflook.
Blus af met de rode wijn en voeg de wildfond en de kruiden toe.
Leg het vlees terug in de pan en laat het ongeveer 2,5 uur stoven in de oven.
Controleer ondertussen af en toe of er genoeg vloeistof is en voeg indien nodig wat fond toe.
Haal het vlees uit de oven en laat het een paar minuten rusten voordat je het snijdt.
Serveer het hertenvlees met de saus, knoedels en rode kool.