:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/nl/recipe/Msx34rrQFpfq6ZX02U-a/7306a163c01c43b61a09bdfe73171e.jpeg)
Heerlijke bessengelei
Eenvoudige en snelle jam gemaakt van zoete zwarte bessen, die doet denken aan de smaak van frambozen en bramen :-)
Ingrediënten
- 1.2 kg Zwarte vlierbessen
- 400 g suiker
- 2 eetlepel citroensap
Laatste folders
Procedure
We verzamelen vlierbessen. De vruchten moeten rijp zijn, ze mogen niet groen zijn.
We wassen ze, bestrooien ze met suiker en laten ze staan. Dan voegen we citroensap toe en we koken het langzaam voor 1 uur. We doen de klaargemaakte jam in flessen, sluiten ze, draaien ze ondersteboven en laten ze zo 15-20 minuten staan, daarna draaien we ze terug. Ik voeg niets toe aan deze jam voor het geleren, maar wie dat wil, kan dat gerust doen🙂👍 Smakelijk eten.
U kunt mijn andere recepten ook vinden op mijn blog cesminazuenal.blogspot.com en op Youtube
Deel het recept met anderen
Reels
NieuwNieuwste recepten
Nieuwste recepten
Reels
NieuwFavoriete recepten
Top categorieën
Heerlijke bessengelei
Eenvoudige en snelle jam gemaakt van zoete zwarte bessen, die doet denken aan de smaak van frambozen en bramen :-)
We verzamelen vlierbessen. De vruchten moeten rijp zijn, ze mogen niet groen zijn.
We wassen ze, bestrooien ze met suiker en laten ze staan. Dan voegen we citroensap toe en we koken het langzaam voor 1 uur. We doen de klaargemaakte jam in flessen, sluiten ze, draaien ze ondersteboven en laten ze zo 15-20 minuten staan, daarna draaien we ze terug. Ik voeg niets toe aan deze jam voor het geleren, maar wie dat wil, kan dat gerust doen🙂👍 Smakelijk eten.
U kunt mijn andere recepten ook vinden op mijn blog cesminazuenal.blogspot.com en op Youtube
Hoe heb je dit recept gemaakt?