Bron :: Freepik
Hartige groene salade
Deze salade is de perfecte samenstelling als je iets knapperigs, sappigs, pittigs en gezonds nodig hebt, allemaal tegelijk.
Ingrediënten
- 1 salade komkommer
- 1 wortelen
- 1 Rode paprika
- 1 gele peper
- 1 De Ui
- 1 Kop kerstomaten
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 eetlepel citroensap
- Zout en peper naar smaak
- Verse basilicumblaadjes (optioneel)
Laatste folders
Procedure
Begin met het goed wassen van al je groenten onder koud kraanwater; dit is cruciaal om eventueel achtergebleven vuil of pesticiden te verwijderen, zodat je voedsel veilig en hygiënisch is.
Snijd de komkommer, wortel en paprika in kleine stukjes en vermijd zorgvuldig de zaadjes voor een zachte consumptie. Snijd de ui in dunne plakjes en doe al deze kleurrijke lekkernijen in een grote mengkom.
Ik heb gemerkt dat als je de cherrytomaatjes doormidden snijdt, ze niet alleen makkelijker te eten zijn, maar ook hun pittige sap vrijgeven dat bijdraagt aan de algehele smaak van de salade. Voeg ze toe aan de mengkom.
In de loop der jaren heb ik geleerd dat het apart mengen van de dressing altijd zorgt voor een gelijkmatige smaakverdeling. Dus klop in een kleine kom olijfolie, citroensap, zout en peper door elkaar. Als je van een pittige salade houdt, voeg dan gerust meer citroensap toe. Te zuur? Breng het in evenwicht met meer olijfolie.
Giet de dressing over de groenten en schep voorzichtig om tot het goed gemengd is. Mijn praktische tip is om hiervoor twee lepels of een slacentrifuge te gebruiken.
Garneer met verse basilicumblaadjes, maar pas vlak voor het opdienen. Zo verwelken ze niet en verliezen ze hun levendige groene tint niet.