ADVERTENTIE

Bron :: Pixabay : maria-anne

Half en half aardappelknödels

Dit traditionele recept voor half rauwe en half gekookte aardappelknödels is een welkome afwisseling van de gebruikelijke bijgerechten. De knödels zijn knapperig aan de buitenkant en zacht en glad aan de binnenkant. Ze zijn de perfecte aanvulling op elk vleesrijk gerecht.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4
  • 500 g Kruimige aardappelen Toegevoegd aan
  • 500 g Rauwe aardappelen Toegevoegd aan
  • 60 g Gries Toegevoegd aan
  • 2 Stuk Eieren Toegevoegd aan
  • 1 Knijpen zout Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

60 min.
1. Stap

Voor het recept van half om half aardappelknoedels, schil je de rauwe en gekookte aardappelen en rasp je ze fijn. Doe de geraspte aardappelen in een keukenhanddoek en druk het overtollige vocht eruit.

2. Stap

Doe de aardappelen in een grote kom en voeg de griesmeel, de eieren en het zout toe. Kneed het mengsel grondig totdat je een glad deeg hebt.

3. Stap

Vorm het deeg in knoedels en laat ze 20 minuten koken in een grote pot met kokend zout water. De knoedels zijn klaar als ze naar de oppervlakte stijgen.

4. Stap

Haal de aardappelknoedels met een schuimspaan half en half uit het water en laat ze een paar minuten afkoelen voordat je ze serveert.

ADVERTENTIE

Beoordeel dit recept

Vind je dit recept lekker?

Hoe heb je dit recept gemaakt?

0 / 255
Als je een foto hebt, voeg die dan hier toe

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Reels

Nieuw

Top categorieën

Dranken

77 recepten

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten
Recipe author image Gretarezepte

Half en half aardappelknödels

Dit traditionele recept voor half rauwe en half gekookte aardappelknödels is een welkome afwisseling van de gebruikelijke bijgerechten. De knödels zijn knapperig aan de buitenkant en zacht en glad aan de binnenkant. Ze zijn de perfecte aanvulling op elk vleesrijk gerecht.

60
Notulen
4
Aantal porties
Procedure
1. Stap

Voor het recept van half om half aardappelknoedels, schil je de rauwe en gekookte aardappelen en rasp je ze fijn. Doe de geraspte aardappelen in een keukenhanddoek en druk het overtollige vocht eruit.

2. Stap

Doe de aardappelen in een grote kom en voeg de griesmeel, de eieren en het zout toe. Kneed het mengsel grondig totdat je een glad deeg hebt.

3. Stap

Vorm het deeg in knoedels en laat ze 20 minuten koken in een grote pot met kokend zout water. De knoedels zijn klaar als ze naar de oppervlakte stijgen.

4. Stap

Haal de aardappelknoedels met een schuimspaan half en half uit het water en laat ze een paar minuten afkoelen voordat je ze serveert.

Ingrediënten
500 g
Kruimige aardappelen
500 g
Rauwe aardappelen
60 g
Gries
2 Stuk
Eieren
1 Knijpen
zout