Bron :: Olga Mazyarkina via Getty Images
Gnocchi van rode biet recept
Als gepassioneerd hobbykok vind ik het altijd leuk om traditionele gerechten te variëren met seizoensgebonden ingrediënten. Zo ontstond dit heerlijke recept voor gnocchi van rode biet. Ik heb het vaak gemaakt voor vrienden en familie en het valt altijd heel goed in de smaak. De dieprode kleur is natuurlijk visueel opvallend en de licht aardse smaak van de biet harmonieert heerlijk met de stevige smaak van de zelfgemaakte gnocchi.
Ingrediënten
- 500 g Aardappelen
- 300 g biet
- 200 g Tarwebloem
- 2 dooier
- zout
- Meel om mee te werken
- boter
- Saliebladeren
Laatste folders
Procedure
Om het bietengnocchirecept te maken, kook je eerst de bloemige aardappelen in ongezouten water tot ze zacht zijn. Ik heb gemerkt dat ze hun vocht beter vasthouden als ze in hun geheel worden gekookt. Dit duurt ongeveer 20-30 minuten. Schil ze dan en laat ze een beetje uitdampen.
Terwijl de aardappelen koken, schil je de rode bieten en bak je ze ongeveer 40 minuten in de oven op 180 graden tot je er gemakkelijk met een vork in kunt prikken. Haal dan uit de oven en laat afkoelen.
Druk de aardappelen en bieten samen door een aardappelrasp of prak met een vork. Het mengsel mag niet te vochtig zijn.
Voeg de bloem en eidooiers toe en breng op smaak met zout. Kneed alles goed tot je een elastisch en niet plakkerig deeg hebt. Voeg indien nodig een beetje meer bloem of water toe.
Vorm nu het deeg tot rolletjes van ongeveer de dikte van je duim en snijd er kleine stukjes af. Druk met een vork in het typische gnocchipatroon.
Breng een grote pan gezouten water aan de kook en kook de gnocchi tot ze boven komen drijven. Dit duurt ongeveer 2-3 minuten.
Verhit ondertussen de boter in een pan en bak de salieblaadjes knapperig.
Haal de gekookte gnocchi van rode biet uit het water, laat uitlekken en voeg toe aan de pan met de salieboter. Schep goed om en serveer.