ADVERTENTIE

Bron :: Olga Mazyarkina via Getty Images

Gnocchi van rode biet recept

Als gepassioneerd hobbykok vind ik het altijd leuk om traditionele gerechten te variëren met seizoensgebonden ingrediënten. Zo ontstond dit heerlijke recept voor gnocchi van rode biet. Ik heb het vaak gemaakt voor vrienden en familie en het valt altijd heel goed in de smaak. De dieprode kleur is natuurlijk visueel opvallend en de licht aardse smaak van de biet harmonieert heerlijk met de stevige smaak van de zelfgemaakte gnocchi.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4
  • 500 g Aardappelen Toegevoegd aan
  • 300 g biet Toegevoegd aan
  • 200 g Tarwebloem Toegevoegd aan
  • 2 dooier Toegevoegd aan
  • zout Toegevoegd aan
  • Meel om mee te werken Toegevoegd aan
  • boter Toegevoegd aan
  • Saliebladeren Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

70 min.
1. Stap

Om het bietengnocchirecept te maken, kook je eerst de bloemige aardappelen in ongezouten water tot ze zacht zijn. Ik heb gemerkt dat ze hun vocht beter vasthouden als ze in hun geheel worden gekookt. Dit duurt ongeveer 20-30 minuten. Schil ze dan en laat ze een beetje uitdampen.

2. Stap

Terwijl de aardappelen koken, schil je de rode bieten en bak je ze ongeveer 40 minuten in de oven op 180 graden tot je er gemakkelijk met een vork in kunt prikken. Haal dan uit de oven en laat afkoelen.

3. Stap

Druk de aardappelen en bieten samen door een aardappelrasp of prak met een vork. Het mengsel mag niet te vochtig zijn.

4. Stap

Voeg de bloem en eidooiers toe en breng op smaak met zout. Kneed alles goed tot je een elastisch en niet plakkerig deeg hebt. Voeg indien nodig een beetje meer bloem of water toe.

ADVERTENTIE
5. Stap

Vorm nu het deeg tot rolletjes van ongeveer de dikte van je duim en snijd er kleine stukjes af. Druk met een vork in het typische gnocchipatroon.

6. Stap

Breng een grote pan gezouten water aan de kook en kook de gnocchi tot ze boven komen drijven. Dit duurt ongeveer 2-3 minuten.

7. Stap

Verhit ondertussen de boter in een pan en bak de salieblaadjes knapperig.

8. Stap

Haal de gekookte gnocchi van rode biet uit het water, laat uitlekken en voeg toe aan de pan met de salieboter. Schep goed om en serveer.

ADVERTENTIE

Beoordeel dit recept

Vind je dit recept lekker?

Hoe heb je dit recept gemaakt?

0 / 255
Als je een foto hebt, voeg die dan hier toe

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Reels

Nieuw

Top categorieën

Dranken

77 recepten

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten
Recipe author image Gretarezepte

Gnocchi van rode biet recept

Als gepassioneerd hobbykok vind ik het altijd leuk om traditionele gerechten te variëren met seizoensgebonden ingrediënten. Zo ontstond dit heerlijke recept voor gnocchi van rode biet. Ik heb het vaak gemaakt voor vrienden en familie en het valt altijd heel goed in de smaak. De dieprode kleur is natuurlijk visueel opvallend en de licht aardse smaak van de biet harmonieert heerlijk met de stevige smaak van de zelfgemaakte gnocchi.

70
Notulen
4
Aantal porties
Procedure
1. Stap

Om het bietengnocchirecept te maken, kook je eerst de bloemige aardappelen in ongezouten water tot ze zacht zijn. Ik heb gemerkt dat ze hun vocht beter vasthouden als ze in hun geheel worden gekookt. Dit duurt ongeveer 20-30 minuten. Schil ze dan en laat ze een beetje uitdampen.

2. Stap

Terwijl de aardappelen koken, schil je de rode bieten en bak je ze ongeveer 40 minuten in de oven op 180 graden tot je er gemakkelijk met een vork in kunt prikken. Haal dan uit de oven en laat afkoelen.

3. Stap

Druk de aardappelen en bieten samen door een aardappelrasp of prak met een vork. Het mengsel mag niet te vochtig zijn.

4. Stap

Voeg de bloem en eidooiers toe en breng op smaak met zout. Kneed alles goed tot je een elastisch en niet plakkerig deeg hebt. Voeg indien nodig een beetje meer bloem of water toe.

5. Stap

Vorm nu het deeg tot rolletjes van ongeveer de dikte van je duim en snijd er kleine stukjes af. Druk met een vork in het typische gnocchipatroon.

6. Stap

Breng een grote pan gezouten water aan de kook en kook de gnocchi tot ze boven komen drijven. Dit duurt ongeveer 2-3 minuten.

7. Stap

Verhit ondertussen de boter in een pan en bak de salieblaadjes knapperig.

8. Stap

Haal de gekookte gnocchi van rode biet uit het water, laat uitlekken en voeg toe aan de pan met de salieboter. Schep goed om en serveer.

Ingrediënten
500 g
Aardappelen
300 g
biet
200 g
Tarwebloem
2
dooier
zout
Meel om mee te werken
boter
Saliebladeren