Bron :: NoirChocolate from Getty Images
Glutenvrije maanzaadtaart
Recept voor een heerlijke glutenvrije maanzaadtaart met mascarpone.
Ingrediënten
Deeg:
- 320 g Maanzaad massa
- 120 g Zoete gecondenseerde melk
- 6 stuk Eiwitten
- 250 g bloemsuiker
- 220 g Amandelmeel
- 80 g Boter
- korrel zout
- 1 en Bakpoeder
Vulling:
- 1500 g mascarpone
- 100 g Fijne kwark
- 25 g Rietsuiker
- 1⁄2 stuk citroensap
- jam
Laatste folders
Procedure
Laat de eiwitten afkoelen tot kamertemperatuur en klop ze dan stijf met een snufje zout.
Doe de boter, poedersuiker, gecondenseerde melk en maanzaad in een kom en mix tot een glad mengsel. Het is belangrijk dat alle ingrediënten dezelfde temperatuur hebben.
Meng het amandelmeel met het bakpoeder en voeg dit toe aan het maanzaadmengsel.
Spatel tot slot de eiwitten voorzichtig door het maanzaadmengsel.
Doe het deeg in de taartvorm en bak het in een voorverwarmde oven op 180 graden voor ongeveer 40 minuten, of tot de bovenkant stevig en goudbruin is.
Laat de cake na het bakken afkoelen en snijd hem doormidden.
Verdeel de jam en mascarponevulling over de schelpen.
Meng in een kom de mascarpone met cottage cheese, suiker en citroensap.