ADVERTENTIE
Glutenvrije maanzaadtaart

Glutenvrije maanzaadtaart

Houd je van maanzaad en plan je een feestje? Deze taart is de perfecte keuze.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
16

Lichaam

  • 8 stukjes Eieren Toegevoegd aan
  • 150 g Riet suiker Toegevoegd aan
  • 20 g Vanilline suiker vanille aroma Toegevoegd aan
  • 1 el olie Toegevoegd aan
  • 1 el water Toegevoegd aan
  • 130 g gemalen maanzaad Toegevoegd aan
  • 130 g Maanzaadmeel Toegevoegd aan
  • 1 verpakking Bakpoeder Toegevoegd aan
  • 50 ml melk Toegevoegd aan

Crème

  • 500 g Zachte kwark Toegevoegd aan
  • 600 g roomkaas Toegevoegd aan
  • 20 g Vanillesuiker Toegevoegd aan
  • 100 g witte chocolade Toegevoegd aan
  • Vanille-aroma en flavdrops of zoetstof naar smaak Toegevoegd aan
  • Frambozenjam om te smeren Toegevoegd aan

Frambozenlaag

  • 250 g Bevroren frambozen Toegevoegd aan
  • 20 g Frambozenpudding poeder Toegevoegd aan
  • 1 el Honing Toegevoegd aan
  • 50 ml water Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

70 min.
1. Stap

Klop de eiwitten stijf. Klop de dooiers schuimig met de suikers. Voeg het vanille-aroma toe en klop het water en de olie erdoor. Meng in een kom het maanzaad, de maanzaadmeel en het bakpoeder. Meng het maanzaadmengsel door de geklopte dooiers en roer er vervolgens de melk doorheen. Meng tot slot het geslagen eiwit er voorzichtig door. Doe het deeg in een vorm (24cm) bekleed met bakpapier (alleen de bodem) en bak ongeveer 35 minuten op 170 graden. Na het bakken verwijderen we het uit de vorm, verwijderen het papier van de onderkant en laten het afkoelen.

2. Stap

We smelten de chocolade. We kloppen de roomkaas kort, voegen de kwark en zoetstof toe en kloppen opnieuw. Ten slotte kloppen we de gesmolten chocolade erdoor, maar niet te warm. We kunnen de bereide room voorlopig in de koelkast leggen.

3. Stap

Laat de frambozen ontdooien. Vervolgens doen we ze in een pan met het sap, voegen we puddingpoeder gemengd met water en honing toe. We laten het op een laag vuur koken tot het dik wordt. Laat het afkoelen.

4. Stap

We snijden de afgekoelde cake in 3 gelijke delen. We smeren jam op de onderste cake, vervolgens crème, en op de crème de frambozenpartij (de helft). We bedekken dit met cake en herhalen de procedure. Op de bovenste cake doen we alleen crème. Daarna strijken we ook de crème over de zijkanten en laten we de taart afkoelen. Na ongeveer drie uur kunnen we de taart met de resterende crème bedekken en bovenaan en aan de zijkanten gladstrijken. Ik heb ook maanzaad aan de crème voor de zijkanten toegevoegd. tenslotte versieren we en zetten we het in de koelkast.

ADVERTENTIE

Beoordeel dit recept

Vind je dit recept lekker?

Hoe heb je dit recept gemaakt?

0 / 255
Als je een foto hebt, voeg die dan hier toe

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Reels

Nieuw

Top categorieën

Dranken

77 recepten

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten
Recipe author image in_inthekitchen

Glutenvrije maanzaadtaart

Houd je van maanzaad en plan je een feestje? Deze taart is de perfecte keuze.

70
Notulen
16
Aantal porties
Procedure
1. Stap

Klop de eiwitten stijf. Klop de dooiers schuimig met de suikers. Voeg het vanille-aroma toe en klop het water en de olie erdoor. Meng in een kom het maanzaad, de maanzaadmeel en het bakpoeder. Meng het maanzaadmengsel door de geklopte dooiers en roer er vervolgens de melk doorheen. Meng tot slot het geslagen eiwit er voorzichtig door. Doe het deeg in een vorm (24cm) bekleed met bakpapier (alleen de bodem) en bak ongeveer 35 minuten op 170 graden. Na het bakken verwijderen we het uit de vorm, verwijderen het papier van de onderkant en laten het afkoelen.

2. Stap

We smelten de chocolade. We kloppen de roomkaas kort, voegen de kwark en zoetstof toe en kloppen opnieuw. Ten slotte kloppen we de gesmolten chocolade erdoor, maar niet te warm. We kunnen de bereide room voorlopig in de koelkast leggen.

3. Stap

Laat de frambozen ontdooien. Vervolgens doen we ze in een pan met het sap, voegen we puddingpoeder gemengd met water en honing toe. We laten het op een laag vuur koken tot het dik wordt. Laat het afkoelen.

4. Stap

We snijden de afgekoelde cake in 3 gelijke delen. We smeren jam op de onderste cake, vervolgens crème, en op de crème de frambozenpartij (de helft). We bedekken dit met cake en herhalen de procedure. Op de bovenste cake doen we alleen crème. Daarna strijken we ook de crème over de zijkanten en laten we de taart afkoelen. Na ongeveer drie uur kunnen we de taart met de resterende crème bedekken en bovenaan en aan de zijkanten gladstrijken. Ik heb ook maanzaad aan de crème voor de zijkanten toegevoegd. tenslotte versieren we en zetten we het in de koelkast.

Ingrediënten
Lichaam
8 stukjes
Eieren
150 g
Riet suiker
20 g
Vanilline suiker vanille aroma
1 el
olie
1 el
water
130 g
gemalen maanzaad
130 g
Maanzaadmeel
1 verpakking
Bakpoeder
50 ml
melk
Crème
500 g
Zachte kwark
600 g
roomkaas
20 g
Vanillesuiker
100 g
witte chocolade
Vanille-aroma en flavdrops of zoetstof naar smaak
Frambozenjam om te smeren
Frambozenlaag
250 g
Bevroren frambozen
20 g
Frambozenpudding poeder
1 el
Honing
50 ml
water