ADVERTENTIE

Bron :: Pixabay: Pexels

Gluten- en zuivelvrije chocoladetaart

Deze chocolade verrukking is zo ongelooflijk vochtig, rijk en smaakvol dat niemand kan raden dat het gluten- en zuivelvrij is.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
10

Ingrediënten:

  • 2 kopjes Glutenvrij meel Toegevoegd aan
  • 34 Kop Ongezoet cacaopoeder Toegevoegd aan
  • 112 lepels Bakpoeder (glutenvrij) Toegevoegd aan
  • 112 lepels bakpoeder Toegevoegd aan
  • 1 theelepel zout Toegevoegd aan
  • 2 kopjes kristalsuiker Toegevoegd aan
  • 2 Grote eieren Toegevoegd aan
  • 1 Kop Amandelmelk (kan elke niet-zuivel melk gebruiken) Toegevoegd aan
  • 1 Kop Kokend water Toegevoegd aan
  • 1 Kop Kokosolie, gesmolten Toegevoegd aan
  • 2 lepels Puur vanille-extract Toegevoegd aan

Voor glazuur:

  • 2 kopjes bloemsuiker Toegevoegd aan
  • 34 Kop Zuivelvrije margarine, verzacht Toegevoegd aan
  • 2 lepels Puur vanille-extract Toegevoegd aan
  • 34 Kop Ongezoet cacaopoeder Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

90 min.
1. Stap

Verwarm de oven voor op 180°C. Vet twee 9-inch ronde cakevormen in en bestuif ze met bloem (gebruik glutenvrij meel). Het is belangrijk om dit te doen om te voorkomen dat de cake aan de pannen blijft plakken.

2. Stap

Meng in een grote kom glutenvrij meel, cacaopoeder, bakpoeder, baking soda, zout en suiker. Probeer voor deze stap een garde te gebruiken, want zo zorg je ervoor dat alle droge ingrediënten gelijkmatig combineren.

3. Stap

Voeg de eieren, kokosolie, amandelmelk en vanille-extract toe aan het droge mengsel. Zorg ervoor dat je gesmolten kokosolie gebruikt, anders kan het samenklonteren met andere ingrediënten. Amandelmelk kan op kamertemperatuur zijn.

4. Stap

Klop het mengsel met een handmixer ongeveer 2 minuten op gemiddelde snelheid. Voeg nu, terwijl je blijft mixen, het kokende water toe. Je beslag zal dun lijken, maar dat is niet erg. Dat is het geheim achter een vochtige chocoladetaart.

ADVERTENTIE
5. Stap

Giet het beslag gelijkmatig in de voorbereide cakevormpjes en bak 25-30 minuten, of tot een tandenstoker die in de cakejes wordt gestoken er schoon uitkomt.

6. Stap

Klop voor het glazuur de poedersuiker, margarine, vanille-extract en cacaopoeder tot een gladde, romige massa.

7. Stap

Laat tot slot de cakes afkoelen voordat je het glazuur aanbrengt. Dit is cruciaal, anders smelt het glazuur en wordt het een rommeltje.

Beoordeel dit recept

Vind je dit recept lekker?

Hoe heb je dit recept gemaakt?

0 / 255
Als je een foto hebt, voeg die dan hier toe

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Reels

Nieuw

Top categorieën

Dranken

77 recepten

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten
Recipe author image Tammers

Gluten- en zuivelvrije chocoladetaart

Deze chocolade verrukking is zo ongelooflijk vochtig, rijk en smaakvol dat niemand kan raden dat het gluten- en zuivelvrij is.

90
Notulen
10
Aantal porties
Procedure
1. Stap

Verwarm de oven voor op 180°C. Vet twee 9-inch ronde cakevormen in en bestuif ze met bloem (gebruik glutenvrij meel). Het is belangrijk om dit te doen om te voorkomen dat de cake aan de pannen blijft plakken.

2. Stap

Meng in een grote kom glutenvrij meel, cacaopoeder, bakpoeder, baking soda, zout en suiker. Probeer voor deze stap een garde te gebruiken, want zo zorg je ervoor dat alle droge ingrediënten gelijkmatig combineren.

3. Stap

Voeg de eieren, kokosolie, amandelmelk en vanille-extract toe aan het droge mengsel. Zorg ervoor dat je gesmolten kokosolie gebruikt, anders kan het samenklonteren met andere ingrediënten. Amandelmelk kan op kamertemperatuur zijn.

4. Stap

Klop het mengsel met een handmixer ongeveer 2 minuten op gemiddelde snelheid. Voeg nu, terwijl je blijft mixen, het kokende water toe. Je beslag zal dun lijken, maar dat is niet erg. Dat is het geheim achter een vochtige chocoladetaart.

5. Stap

Giet het beslag gelijkmatig in de voorbereide cakevormpjes en bak 25-30 minuten, of tot een tandenstoker die in de cakejes wordt gestoken er schoon uitkomt.

6. Stap

Klop voor het glazuur de poedersuiker, margarine, vanille-extract en cacaopoeder tot een gladde, romige massa.

7. Stap

Laat tot slot de cakes afkoelen voordat je het glazuur aanbrengt. Dit is cruciaal, anders smelt het glazuur en wordt het een rommeltje.

Ingrediënten
Ingrediënten:
2 kopjes
Glutenvrij meel
34 Kop
Ongezoet cacaopoeder
112 lepels
Bakpoeder (glutenvrij)
112 lepels
bakpoeder
1 theelepel
zout
2 kopjes
kristalsuiker
2
Grote eieren
1 Kop
Amandelmelk (kan elke niet-zuivel melk gebruiken)
1 Kop
Kokend water
1 Kop
Kokosolie, gesmolten
2 lepels
Puur vanille-extract
Voor glazuur:
2 kopjes
bloemsuiker
34 Kop
Zuivelvrije margarine, verzacht
2 lepels
Puur vanille-extract
34 Kop
Ongezoet cacaopoeder