ADVERTENTIE

Bron :: Freepik

Gezonde klassieke superfood boerenkool salade

Deze salade geeft een echte energieboost en is niet alleen een bijgerecht, maar kan ook een volledige maaltijd op zich zijn. De verse en gezonde ingrediënten zorgen voor een heerlijke mix van smaken en texturen, en het bereiden ervan is altijd een plezier geweest.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4

Ingrediënten:

  • 2 kopjes Boerenkoolbladeren, gewassen en fijngehakt Toegevoegd aan
  • 1 Kop Quinoa, gekookt Toegevoegd aan
  • 12 Kop Bosbessen, vers of bevroren Toegevoegd aan
  • 12 Kop Van granaatappelpitjes Toegevoegd aan
  • 1 Kleine avocado, in plakjes gesneden Toegevoegd aan
  • 12 Kop Edamame, gekookt Toegevoegd aan
  • 12 Kop Amandelen, fijngehakt Toegevoegd aan
  • 12 Kop Feta (weglaten voor veganistische keuzes) Toegevoegd aan
  • 14 Kop Van chiazaad Toegevoegd aan

Voor de dressing:

  • 14 Kop Extra vierge olijfolie Toegevoegd aan
  • 2 tbls Van appelciderazijn Toegevoegd aan
  • 1 eetlepel Honing of ahornsiroop (voor veganistische keuzes) Toegevoegd aan
  • Zout en peper naar smaak Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

20 min.
1. Stap

Begin met het voorbereiden van je boerenkoolbladeren. Ik heb ontdekt dat het masseren van de boerenkool met een beetje olijfolie gedurende een paar minuten de bladeren zachter maakt en de smaak verbetert.

2. Stap

Meng in een grote kom de boerenkool, gekookte quinoa, blauwe bessen, granaatappelpitjes, avocadoplakjes, edamame en gehakte amandelen.

3. Stap

Om de dressing te maken, combineer je de olijfolie, appelciderazijn, honing of ahornsiroop, zout en peper in een klein potje met een deksel. Schud het tot het goed gecombineerd is. Ik proef mijn dressing altijd eerst voordat ik het toevoeg, om er zeker van te zijn dat de balans van smaken precies goed is.

4. Stap

Giet de dressing geleidelijk over de salade en schep voorzichtig om. Let op dat je de salade niet te dik aanbrengt. Je wilt net genoeg om smaak toe te voegen, maar niet zo veel dat het de andere ingrediënten overweldigt.

5. Stap

Maak de salade af met feta en chiazaadjes. Vergeet niet om de kaas weg te laten als je dit serveert aan veganisten!

6. Stap

Onmiddellijk serveren. Als je dit van tevoren bereidt, houd de dressing dan apart en voeg deze pas vlak voor het serveren toe om de versheid en knapperigheid te behouden.

Nieuwste recepten

Nieuwste recepten

Reels

Nieuw

Top categorieën

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten

Vleesgerechten

438 recepten

Pasta

117 recepten