ADVERTENTIE

Bron :: Petroos from Getty Images

Gevulde courgette met rijst en champignons

Gevulde courgette met rijst en champignons is een licht maar vullend diner en ook een geweldige keuze als je vegetarische vrienden ontvangt.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4
  • 2 stuk Grotere courgettes Toegevoegd aan
  • 1 Kop Rijst Toegevoegd aan
  • 500 g Paddenstoelen Toegevoegd aan
  • 1 stuk grote ui Toegevoegd aan
  • 2 kruidnagel Knoflook Toegevoegd aan
  • 100 g Geraspte kaas Toegevoegd aan
  • olijfolie Toegevoegd aan
  • Zout, gemalen zwarte peper naar smaak Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

60 min.
1. Stap

Snijd de courgettes doormidden en hol het midden uit met een lepel om een holle ruimte te creëren voor de vulling. Dit moet voorzichtig gebeuren om de wanden van de courgette niet te beschadigen.

2. Stap

Snijd de champignons en ui in dunne stukjes. Verhit een koekenpan, voeg de olijfolie toe en voeg de uien toe. Fruit tot de uien licht goudbruin zijn. Voeg dan de gesneden champignons toe en bak verder op middelhoog vuur.

3. Stap

Kook ondertussen in de tweede pan de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Als de rijst gaar is, meng je deze met de gebakken champignons en uien, voeg je de geperste knoflook, zout en peper naar smaak toe en roer je alles door elkaar.

4. Stap

Vul de courgettes met het voorbereide mengsel en bak ze in een voorverwarmde oven op 180°C voor ongeveer 20 - 30 minuten, of tot de courgettes zacht zijn.

ADVERTENTIE

Beoordeel dit recept

Vind je dit recept lekker?

Hoe heb je dit recept gemaakt?

0 / 255
Als je een foto hebt, voeg die dan hier toe

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Reels

Nieuw

Top categorieën

Dranken

77 recepten

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten
Recipe author image Iwa

Gevulde courgette met rijst en champignons

Gevulde courgette met rijst en champignons is een licht maar vullend diner en ook een geweldige keuze als je vegetarische vrienden ontvangt.

60
Notulen
4
Aantal porties
Procedure
1. Stap

Snijd de courgettes doormidden en hol het midden uit met een lepel om een holle ruimte te creëren voor de vulling. Dit moet voorzichtig gebeuren om de wanden van de courgette niet te beschadigen.

2. Stap

Snijd de champignons en ui in dunne stukjes. Verhit een koekenpan, voeg de olijfolie toe en voeg de uien toe. Fruit tot de uien licht goudbruin zijn. Voeg dan de gesneden champignons toe en bak verder op middelhoog vuur.

3. Stap

Kook ondertussen in de tweede pan de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Als de rijst gaar is, meng je deze met de gebakken champignons en uien, voeg je de geperste knoflook, zout en peper naar smaak toe en roer je alles door elkaar.

4. Stap

Vul de courgettes met het voorbereide mengsel en bak ze in een voorverwarmde oven op 180°C voor ongeveer 20 - 30 minuten, of tot de courgettes zacht zijn.

Ingrediënten
2 stuk
Grotere courgettes
1 Kop
Rijst
500 g
Paddenstoelen
1 stuk
grote ui
2 kruidnagel
Knoflook
100 g
Geraspte kaas
olijfolie
Zout, gemalen zwarte peper naar smaak