Bron :: Petroos from Getty Images
Gevulde courgette met rijst en champignons
Gevulde courgette met rijst en champignons is een licht maar vullend diner en ook een geweldige keuze als je vegetarische vrienden ontvangt.
Ingrediënten
- 2 stuk Grotere courgettes
- 1 Kop Rijst
- 500 g Paddenstoelen
- 1 stuk grote ui
- 2 kruidnagel Knoflook
- 100 g Geraspte kaas
- olijfolie
- Zout, gemalen zwarte peper naar smaak
Laatste folders
Procedure
Snijd de courgettes doormidden en hol het midden uit met een lepel om een holle ruimte te creëren voor de vulling. Dit moet voorzichtig gebeuren om de wanden van de courgette niet te beschadigen.
Snijd de champignons en ui in dunne stukjes. Verhit een koekenpan, voeg de olijfolie toe en voeg de uien toe. Fruit tot de uien licht goudbruin zijn. Voeg dan de gesneden champignons toe en bak verder op middelhoog vuur.
Kook ondertussen in de tweede pan de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Als de rijst gaar is, meng je deze met de gebakken champignons en uien, voeg je de geperste knoflook, zout en peper naar smaak toe en roer je alles door elkaar.
Vul de courgettes met het voorbereide mengsel en bak ze in een voorverwarmde oven op 180°C voor ongeveer 20 - 30 minuten, of tot de courgettes zacht zijn.