ADVERTENTIE
Gevulde Aubergine

Gevulde Aubergine

GEVULDE AUBERGINE ➡️ Wist je dat aubergine veel mineralen, vitamines bevat en bijvoorbeeld rijk is aan ijzer? U kunt er een geweldige zomerse lunch van maken in slechts een paar momenten 😉

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4
  • 1 aubergine Toegevoegd aan
  • 1 mozzarella Toegevoegd aan
  • 2 De Ui Toegevoegd aan
  • 3 teentjes knoflook Toegevoegd aan
  • 200 g Rijst Toegevoegd aan
  • gemalen kurkuma Toegevoegd aan
  • zout en peper Toegevoegd aan
  • Peterselie bladeren Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

60 min.
1. Stap

Snijd de aubergine in een waaier, zodat hij aan de smallere kant verbonden blijft. Zout het en laat het ongeveer 15 minuten 'zweten' om de bitterheid kwijt te raken.

Gevulde Aubergine - stap voor stap bereiding 1
2. Stap

Ondertussen koken we de rijst halfgaar met een snufje kurkuma.

Gevulde Aubergine - stap voor stap bereiding 1
3. Stap

Snijd de ingrediënten die we de aubergine mee gaan vullen. Spoel de aubergine af onder koud water. Leg de rijst in een ovenschaal, leg er de aubergine bovenop en vul de inkepingen met de ingrediënten. Bestrooi met zout, voeg kruiden toe en bestrooi het geheel met peterselie.

Gevulde Aubergine - stap voor stap bereiding 1
4. Stap

Bak gesloten bij 220°C ongeveer 30 minuten.

Gevulde Aubergine - stap voor stap bereiding 1
ADVERTENTIE

Beoordeel dit recept

Vind je dit recept lekker?

Hoe heb je dit recept gemaakt?

0 / 255
Als je een foto hebt, voeg die dan hier toe

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Reels

Nieuw

Top categorieën

Dranken

77 recepten

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten
Recipe author image Mis-Mas

Gevulde Aubergine

GEVULDE AUBERGINE ➡️ Wist je dat aubergine veel mineralen, vitamines bevat en bijvoorbeeld rijk is aan ijzer? U kunt er een geweldige zomerse lunch van maken in slechts een paar momenten 😉

60
Notulen
4
Aantal porties
Procedure
1. Stap

Snijd de aubergine in een waaier, zodat hij aan de smallere kant verbonden blijft. Zout het en laat het ongeveer 15 minuten 'zweten' om de bitterheid kwijt te raken.

2. Stap

Ondertussen koken we de rijst halfgaar met een snufje kurkuma.

3. Stap

Snijd de ingrediënten die we de aubergine mee gaan vullen. Spoel de aubergine af onder koud water. Leg de rijst in een ovenschaal, leg er de aubergine bovenop en vul de inkepingen met de ingrediënten. Bestrooi met zout, voeg kruiden toe en bestrooi het geheel met peterselie.

4. Stap

Bak gesloten bij 220°C ongeveer 30 minuten.

Ingrediënten
1
aubergine
1
mozzarella
2
De Ui
3
teentjes knoflook
200 g
Rijst
gemalen kurkuma
zout en peper
Peterselie bladeren