ADVERTENTIE
Gevulde Aubergine
GEVULDE AUBERGINE ➡️ Wist je dat aubergine veel mineralen, vitamines bevat en bijvoorbeeld rijk is aan ijzer? U kunt er een geweldige zomerse lunch van maken in slechts een paar momenten 😉
ADVERTENTIE
Ingrediënten
porties
4
- 1 aubergine
- 1 mozzarella
- 2 De Ui
- 3 teentjes knoflook
- 200 g Rijst
- gemalen kurkuma
- zout en peper
- Peterselie bladeren
Laatste folders
ADVERTENTIE
Procedure
60 min.
1. Stap
Snijd de aubergine in een waaier, zodat hij aan de smallere kant verbonden blijft. Zout het en laat het ongeveer 15 minuten 'zweten' om de bitterheid kwijt te raken.
2. Stap
Ondertussen koken we de rijst halfgaar met een snufje kurkuma.
3. Stap
Snijd de ingrediënten die we de aubergine mee gaan vullen. Spoel de aubergine af onder koud water. Leg de rijst in een ovenschaal, leg er de aubergine bovenop en vul de inkepingen met de ingrediënten. Bestrooi met zout, voeg kruiden toe en bestrooi het geheel met peterselie.
4. Stap
Bak gesloten bij 220°C ongeveer 30 minuten.