:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/be/recipe/Ic5qL7KXEc2WDFw6P1xH/4957ffa2c218e75444fc14e48ff9e5.jpeg)
Gevulde Aubergine
GEVULDE AUBERGINE ➡️ Wist je dat aubergine veel mineralen, vitamines bevat en bijvoorbeeld rijk is aan ijzer? U kunt er een geweldige zomerse lunch van maken in slechts een paar momenten 😉
Ingrediënten
- 1 aubergine
- 1 mozzarella
- 2 De Ui
- 3 teentjes knoflook
- 200 g Rijst
- gemalen kurkuma
- zout en peper
- Peterselie bladeren
Laatste folders
Procedure
Snijd de aubergine in een waaier, zodat hij aan de smallere kant verbonden blijft. Zout het en laat het ongeveer 15 minuten 'zweten' om de bitterheid kwijt te raken.
Ondertussen koken we de rijst halfgaar met een snufje kurkuma.
Snijd de ingrediënten die we de aubergine mee gaan vullen. Spoel de aubergine af onder koud water. Leg de rijst in een ovenschaal, leg er de aubergine bovenop en vul de inkepingen met de ingrediënten. Bestrooi met zout, voeg kruiden toe en bestrooi het geheel met peterselie.
Bak gesloten bij 220°C ongeveer 30 minuten.
Deel het recept met anderen
Reels
NieuwNieuwste recepten
Nieuwste recepten
Reels
NieuwFavoriete recepten
Top categorieën
Gevulde Aubergine
GEVULDE AUBERGINE ➡️ Wist je dat aubergine veel mineralen, vitamines bevat en bijvoorbeeld rijk is aan ijzer? U kunt er een geweldige zomerse lunch van maken in slechts een paar momenten 😉
Snijd de aubergine in een waaier, zodat hij aan de smallere kant verbonden blijft. Zout het en laat het ongeveer 15 minuten 'zweten' om de bitterheid kwijt te raken.
Ondertussen koken we de rijst halfgaar met een snufje kurkuma.
Snijd de ingrediënten die we de aubergine mee gaan vullen. Spoel de aubergine af onder koud water. Leg de rijst in een ovenschaal, leg er de aubergine bovenop en vul de inkepingen met de ingrediënten. Bestrooi met zout, voeg kruiden toe en bestrooi het geheel met peterselie.
Bak gesloten bij 220°C ongeveer 30 minuten.
Hoe heb je dit recept gemaakt?