Getrokken varkensvlees met saus en geroosterde aardappelschijfjes
De dag voor het roosteren bereidde ik het vlees voor, waste en droogde het. Ik wreef het vlees in met een beetje mosterd. Ik maakte een marinade van alle ingrediënten en goot deze over het vlees, masseerde het goed in met mijn handen. Ik bedekte het vlees en liet het marineren tot de volgende dag.
Ingrediënten
Ingrediënten
- 1 kg schouderham
- 2 stukjes De Ui
- Aardappelen
Voor de marinade
- 5 kruidnagel Knoflook
- 2 el Sojasaus
- 1 el Worstenbroodje
- 1 Artikel Volvet mosterd
- 1⁄4 kopjes olie
- 2 Artikel zout
- 1 Artikel gemalen zwarte peper
- 1 Artikel gemalen rode peper
Laatste folders
Procedure
De dag voor het bakken heb ik het vlees voorbereid, het gewassen en gedroogd. Ik wreef het vlees in met fijne mosterd. Ik bereidde een marinade van alle ingrediënten en goot deze over het vlees en masseerde het grondig in. Ik bedekte het vlees en liet het tot de volgende dag marineren.
De volgende dag, voordat ik ging bakken, deed ik rond het vlees uien gesneden in maantjes, bedekte alles en deed het in de oven op 160°C voor 3 uur. Ondertussen sneed ik de aardappelen in schijfjes, zoutte ze, deed er ook nog wat aardappelkruiden op en bakte ze in verhitte olie op de pan. Toen het vlees klaar was, verplaatste ik het naar een andere schaal, waar ik het vervolgens met twee vorken uit elkaar trok en het braadvocht van het vlees en de uien goot ik in een bakje en met de staafmixer mixte ik het mooi glad en er ontstond een lekkere zachte uien saus.