ADVERTENTIE

Gestoofde zuurkool bij geroosterd vlees

Gestoofde zuurkool is een heerlijke aanvulling op verschillende soorten vlees, vooral wanneer het geroosterd is.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
6
  • 1 stukjes zuurkool Toegevoegd aan
  • 2 stukjes De Ui Toegevoegd aan
  • 2 kruidnagel Knoflook Toegevoegd aan
  • 2 Artikel Zoete paprika Toegevoegd aan
  • 1 stukjes laurierblad Toegevoegd aan
  • 3 stukjes Nieuwe specerijen Toegevoegd aan
  • 1 Artikel zout Toegevoegd aan
  • 2 el olie Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

60 min.
1. Stap

Spoel eerst de zuurkool af onder stromend water en hak het in kleinere stukjes.

2. Stap

Pel en snijd de ui en knoflook fijn. Verhit de olie in een pan en bak de ui tot hij goudbruin is.

3. Stap

Voeg de knoflook toe en bak nog een moment. Voeg er dan de paprika, laurierblad en piment aan toe. Laat het even bakken zodat de smaken zich vermengen.

4. Stap

Voeg dan de gehakte kool toe, roer en stoof onder de deksel tot de kool zacht is. Voeg tijdens het stoven zout naar smaak toe.

ADVERTENTIE
5. Stap

De gestoofde zure kool is klaar. Proef en voeg indien nodig meer zout toe. Serveer met geroosterd vlees en een bijgerecht naar keuze. Eet smakelijk!

Beoordeel dit recept

Vind je dit recept lekker?

Hoe heb je dit recept gemaakt?

0 / 255
Als je een foto hebt, voeg die dan hier toe

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Reels

Nieuw

Top categorieën

Dranken

77 recepten

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten
Recipe author image Iwa

Gestoofde zuurkool bij geroosterd vlees

Gestoofde zuurkool is een heerlijke aanvulling op verschillende soorten vlees, vooral wanneer het geroosterd is.

60
Notulen
6
Aantal porties
Procedure
1. Stap

Spoel eerst de zuurkool af onder stromend water en hak het in kleinere stukjes.

2. Stap

Pel en snijd de ui en knoflook fijn. Verhit de olie in een pan en bak de ui tot hij goudbruin is.

3. Stap

Voeg de knoflook toe en bak nog een moment. Voeg er dan de paprika, laurierblad en piment aan toe. Laat het even bakken zodat de smaken zich vermengen.

4. Stap

Voeg dan de gehakte kool toe, roer en stoof onder de deksel tot de kool zacht is. Voeg tijdens het stoven zout naar smaak toe.

5. Stap

De gestoofde zure kool is klaar. Proef en voeg indien nodig meer zout toe. Serveer met geroosterd vlees en een bijgerecht naar keuze. Eet smakelijk!

Ingrediënten
1 stukjes
zuurkool
2 stukjes
De Ui
2 kruidnagel
Knoflook
2 Artikel
Zoete paprika
1 stukjes
laurierblad
3 stukjes
Nieuwe specerijen
1 Artikel
zout
2 el
olie