Bron :: drKokos via istockPhotos
Gestoofde Wildzwijnrug
Een hartig recept, perfect voor een feestmaaltijd of een zondagsdiner met de familie. De wildzwijnrug wordt zachtjes gestoofd in de oven tot hij mals en sappig is.
Ingrediënten
Everzwijnrug
- 11⁄2 kg Wilde zwijnenrug
- 2 lepel olijfolie
- 2 TL zout
- 1 TL Peper
Saus
- 2 lepel boter
- 1 Stuk Teentje knoflook
- 1 Stuk Ui
- 500 ml rode wijn
- 500 ml Wildbouillon
- 1 TL Rozemarijn
- 1 TL Tijm
Laatste folders
Procedure
Om de everzwijnrug te bereiden, verwarm je je oven voor op 160°C. Wrijf de everzwijnrug in met olijfolie, zout en peper. Bak het in een pan op hoog vuur tot het aan alle kanten bruin is. Leg het vlees in een ovenschaal.
Laat de boter smelten in dezelfde pan. Voeg de knoflook en de ui toe en fruit deze tot ze zacht zijn. Voeg de rode wijn toe en kook deze op hoog vuur gedurende 5 minuten om de alcohol te reduceren. Voeg de wildfond, rozemarijn en tijm toe en laat de saus 10 minuten sudderen.
Giet de saus over de wildzwijnrug. Dek de ovenschaal af en zet hem 2 uur in de oven, tot het vlees mals is. Laat het vlees 10 minuten rusten voor het serveren.