ADVERTENTIE

Bron :: vecstock via Freepik

Gestoofde Balkangroenten

Dit recept is een van mijn favoriete gerechten die ik vaak maak voor mijn familie en vrienden. Ik ben dol op dit vegetarische gerecht omdat het kleurrijk en lekker is en boordevol gezonde, voedzame ingrediënten zit. Het is snel en makkelijk te bereiden, dus ideaal voor drukke dagen. Ik heb in het verleden verschillende groenten geprobeerd en ik vind dat de onderstaande combinatie de beste smaakbalans geeft.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4
  • 2 Paprika (verschillende kleuren) Toegevoegd aan
  • 2 courgette Toegevoegd aan
  • 2 gemiddelde grootte Uien Toegevoegd aan
  • 3 teentjes knoflook Toegevoegd aan
  • 3 gemiddelde grootte Tomaten Toegevoegd aan
  • 1 aubergine Toegevoegd aan
  • olijfolie Toegevoegd aan
  • zout en peper Toegevoegd aan
  • 1 Confederatie Verse peterselie Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

40 min.
1. Stap

Om het recept voor Balkangroenten te bereiden, moet je de groenten eerst wassen en in grote stukken snijden. Ik heb gemerkt dat een grootte van ongeveer een centimeter de ideale balans biedt tussen knapperigheid en sappigheid. Snijd de uien en knoflook fijn.

2. Stap

Verhit vervolgens de olijfolie in een grote pan. Voeg de uien en knoflook toe en bak tot ze zacht zijn. Uit ervaring raad ik aan om de knoflook niet te donker te laten worden, anders smaakt hij bitter.

3. Stap

Voeg de gesneden groenten toe en bak op hoog vuur. Hoe langer de groenten roosteren, hoe meer smaken ze kunnen afgeven. Ik heb echter gemerkt dat 10-15 minuten meestal genoeg is.

4. Stap

Voeg de tomaten als laatste toe om het gerecht sappig te houden. Breng op smaak met zout en peper en zet het vuur laag. Roer goed en laat nog 15-20 minuten sudderen.

ADVERTENTIE
5. Stap

Voeg kort voor het einde van de kooktijd de gehakte peterselie toe aan de Balkangroenten en meng alles goed door elkaar. Zo blijft de peterselie vers en behoudt hij zijn intense kleur. Proef altijd en breng op smaak indien nodig.

6. Stap

De Balkangroenteschotel is klaar om te serveren! Het smaakt net zo goed als hoofdgerecht als bijgerecht bij vlees of vis. Persoonlijk vind ik het het lekkerst met een frisse salade erbij. Eet smakelijk!

Beoordeel dit recept

Vind je dit recept lekker?

Hoe heb je dit recept gemaakt?

0 / 255
Als je een foto hebt, voeg die dan hier toe

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Reels

Nieuw

Top categorieën

Dranken

77 recepten

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten
Recipe author image Gretarezepte

Gestoofde Balkangroenten

Dit recept is een van mijn favoriete gerechten die ik vaak maak voor mijn familie en vrienden. Ik ben dol op dit vegetarische gerecht omdat het kleurrijk en lekker is en boordevol gezonde, voedzame ingrediënten zit. Het is snel en makkelijk te bereiden, dus ideaal voor drukke dagen. Ik heb in het verleden verschillende groenten geprobeerd en ik vind dat de onderstaande combinatie de beste smaakbalans geeft.

40
Notulen
4
Aantal porties
Procedure
1. Stap

Om het recept voor Balkangroenten te bereiden, moet je de groenten eerst wassen en in grote stukken snijden. Ik heb gemerkt dat een grootte van ongeveer een centimeter de ideale balans biedt tussen knapperigheid en sappigheid. Snijd de uien en knoflook fijn.

2. Stap

Verhit vervolgens de olijfolie in een grote pan. Voeg de uien en knoflook toe en bak tot ze zacht zijn. Uit ervaring raad ik aan om de knoflook niet te donker te laten worden, anders smaakt hij bitter.

3. Stap

Voeg de gesneden groenten toe en bak op hoog vuur. Hoe langer de groenten roosteren, hoe meer smaken ze kunnen afgeven. Ik heb echter gemerkt dat 10-15 minuten meestal genoeg is.

4. Stap

Voeg de tomaten als laatste toe om het gerecht sappig te houden. Breng op smaak met zout en peper en zet het vuur laag. Roer goed en laat nog 15-20 minuten sudderen.

5. Stap

Voeg kort voor het einde van de kooktijd de gehakte peterselie toe aan de Balkangroenten en meng alles goed door elkaar. Zo blijft de peterselie vers en behoudt hij zijn intense kleur. Proef altijd en breng op smaak indien nodig.

6. Stap

De Balkangroenteschotel is klaar om te serveren! Het smaakt net zo goed als hoofdgerecht als bijgerecht bij vlees of vis. Persoonlijk vind ik het het lekkerst met een frisse salade erbij. Eet smakelijk!

Ingrediënten
2 Paprika
(verschillende kleuren)
2
courgette
2 gemiddelde grootte
Uien
3
teentjes knoflook
3 gemiddelde grootte
Tomaten
1
aubergine
olijfolie
zout en peper
1 Confederatie
Verse peterselie