Bron :: sal61 from Getty Images
Gestoofde artisjokken
Een traditioneel Italiaans recept, ideaal voor liefhebbers van artisjokken. Dit gerecht heeft weinig ingrediënten nodig, maar vereist een zorgvuldige bereiding om de natuurlijke zoetheid van de artisjokken en de rijkdom van de stoofkruiden tot hun recht te laten komen.
Ingrediënten
- 8 heel Artisjokken
- 2 kruidnagel knoflook
- 1 handvol Gehakte peterselie
- 100 ml olijfolie
- zout en peper
- 200 ml water
Laatste folders
Procedure
Maak de artisjokken schoon, verwijder de hardste buitenste bladeren, snijd de toppen af en doe ze in koud water met citroensap om te voorkomen dat ze zwart worden.
Bak in een grote pan de knoflook in de olijfolie.
Voeg de artisjokken, zout en peper toe aan de pan. Laat het een paar minuten koken.
Voeg het water toe, dek af en kook op middelhoog vuur voor ongeveer 40 minuten, of tot de artisjokken zacht zijn.
Bestrooi met gehakte peterselie voor het opdienen.