Bron :: vkuslandia from Getty Images
Gesteriliseerde tomatensaus
Deze tomatensaus is ideaal voor de wintermaanden, wanneer er geen verse tomaten beschikbaar zijn. Bovendien is dit een geweldige manier om een overschot aan zomertomaten te gebruiken.
Ingrediënten
- 3 kg Tomaten
- 2 stukjes Ui
- 4 kruidnagel Knoflook
- 3 el suiker
- 1 el Zout
- 1 stukjes Rode paprika
- 1⁄2 l azijn
Laatste folders
Procedure
Maak de groenten schoon en snij ze in stukken. Snij de tomaten en rode paprika in kleine stukjes, de ui en knoflook fijn.
Bak de ui en knoflook in de pan tot het glazig is, voeg de tomaten, paprika, suiker en zout toe. Kook op middelhoog vuur voor ongeveer 1 uur.
Voeg na een uur azijn toe en laat nog 30 minuten koken.
Meng de afgewerkte saus met een staafmixer en vul deze nog steeds heet in gesteriliseerde potten. Sluit af en laat afkoelen.
Controleer de dichtheid van de potten alvorens ze op een donkere en koele plaats op te bergen.
Steriliseer de saus in een waterbad voor meer veiligheid en duurzaamheid.