ADVERTENTIE

Bron :: vkuslandia from Getty Images

Gesteriliseerde tomatensaus

Deze tomatensaus is ideaal voor de wintermaanden, wanneer er geen verse tomaten beschikbaar zijn. Bovendien is dit een geweldige manier om een overschot aan zomertomaten te gebruiken.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
6
  • 3 kg Tomaten Toegevoegd aan
  • 2 stukjes Ui Toegevoegd aan
  • 4 kruidnagel Knoflook Toegevoegd aan
  • 3 el suiker Toegevoegd aan
  • 1 el Zout Toegevoegd aan
  • 1 stukjes Rode paprika Toegevoegd aan
  • 12 l azijn Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

90 min.
1. Stap

Maak de groenten schoon en snij ze in stukken. Snij de tomaten en rode paprika in kleine stukjes, de ui en knoflook fijn.

2. Stap

Bak de ui en knoflook in de pan tot het glazig is, voeg de tomaten, paprika, suiker en zout toe. Kook op middelhoog vuur voor ongeveer 1 uur.

3. Stap

Voeg na een uur azijn toe en laat nog 30 minuten koken.

4. Stap

Meng de afgewerkte saus met een staafmixer en vul deze nog steeds heet in gesteriliseerde potten. Sluit af en laat afkoelen.

ADVERTENTIE
5. Stap

Controleer de dichtheid van de potten alvorens ze op een donkere en koele plaats op te bergen.

6. Stap

Steriliseer de saus in een waterbad voor meer veiligheid en duurzaamheid.

Beoordeel dit recept

Vind je dit recept lekker?

Hoe heb je dit recept gemaakt?

0 / 255
Als je een foto hebt, voeg die dan hier toe

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Reels

Nieuw

Top categorieën

Dranken

77 recepten

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten
Recipe author image Iwa

Gesteriliseerde tomatensaus

Deze tomatensaus is ideaal voor de wintermaanden, wanneer er geen verse tomaten beschikbaar zijn. Bovendien is dit een geweldige manier om een overschot aan zomertomaten te gebruiken.

90
Notulen
6
Aantal porties
Procedure
1. Stap

Maak de groenten schoon en snij ze in stukken. Snij de tomaten en rode paprika in kleine stukjes, de ui en knoflook fijn.

2. Stap

Bak de ui en knoflook in de pan tot het glazig is, voeg de tomaten, paprika, suiker en zout toe. Kook op middelhoog vuur voor ongeveer 1 uur.

3. Stap

Voeg na een uur azijn toe en laat nog 30 minuten koken.

4. Stap

Meng de afgewerkte saus met een staafmixer en vul deze nog steeds heet in gesteriliseerde potten. Sluit af en laat afkoelen.

5. Stap

Controleer de dichtheid van de potten alvorens ze op een donkere en koele plaats op te bergen.

6. Stap

Steriliseer de saus in een waterbad voor meer veiligheid en duurzaamheid.

Ingrediënten
3 kg
Tomaten
2 stukjes
Ui
4 kruidnagel
Knoflook
3 el
suiker
1 el
Zout
1 stukjes
Rode paprika
12 l
azijn