ADVERTENTIE

Bron :: LauriPatterson from Getty Images Signature

Geroosterde zoetzure bloemkool

Dit recept voor geroosterde zoetzure bloemkool is een eenvoudige en smakelijke manier om je vegetarische menu op te frissen. De bloemkool wordt geroosterd tot het goudbruin is, vervolgens bedekt met zoetzure saus en gebakken tot perfectie.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4

Bloemkool

  • 1 stuk bloemkool Toegevoegd aan
  • 2 Lepels olijfolie Toegevoegd aan
  • 12 Lepel zout Toegevoegd aan
  • 14 Lepel Zwarte peper Toegevoegd aan

Zoetzure saus

  • 150 ml ketchup Toegevoegd aan
  • 2 Lepels Mosterd Toegevoegd aan
  • 4 Lepels Honing Toegevoegd aan
  • 2 Lepels sojasaus Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

35 min.
1. Stap

Verwarm de oven voor op 200 graden C. Was de bloemkool, maak deze schoon en verdeel in roosjes.

2. Stap

Meng de bloemkoolroosjes met olijfolie, zout en peper. Leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier en bak gedurende 20 minuten.

3. Stap

Bereid ondertussen de zoetzuur saus voor. Meng ketchup, mosterd, honing en sojasaus in een kleine pan en breng aan de kook. Laat het ongeveer 10 minuten sudderen op een laag vuur.

4. Stap

Wanneer de bloemkool klaar is, smeer het in met zoetzure saus en plaats het terug in de oven voor nog 5 minuten.

ADVERTENTIE
5. Stap

Serveer de gebakken zoetzure bloemkool warm. Eet smakelijk!

Beoordeel dit recept

Vind je dit recept lekker?

Hoe heb je dit recept gemaakt?

0 / 255
Als je een foto hebt, voeg die dan hier toe

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Reels

Nieuw

Top categorieën

Dranken

77 recepten

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten
Recipe author image Iwa

Geroosterde zoetzure bloemkool

Dit recept voor geroosterde zoetzure bloemkool is een eenvoudige en smakelijke manier om je vegetarische menu op te frissen. De bloemkool wordt geroosterd tot het goudbruin is, vervolgens bedekt met zoetzure saus en gebakken tot perfectie.

35
Notulen
4
Aantal porties
Procedure
1. Stap

Verwarm de oven voor op 200 graden C. Was de bloemkool, maak deze schoon en verdeel in roosjes.

2. Stap

Meng de bloemkoolroosjes met olijfolie, zout en peper. Leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier en bak gedurende 20 minuten.

3. Stap

Bereid ondertussen de zoetzuur saus voor. Meng ketchup, mosterd, honing en sojasaus in een kleine pan en breng aan de kook. Laat het ongeveer 10 minuten sudderen op een laag vuur.

4. Stap

Wanneer de bloemkool klaar is, smeer het in met zoetzure saus en plaats het terug in de oven voor nog 5 minuten.

5. Stap

Serveer de gebakken zoetzure bloemkool warm. Eet smakelijk!

Ingrediënten
Bloemkool
1 stuk
bloemkool
2 Lepels
olijfolie
12 Lepel
zout
14 Lepel
Zwarte peper
Zoetzure saus
150 ml
ketchup
2 Lepels
Mosterd
4 Lepels
Honing
2 Lepels
sojasaus