Bron :: LauriPatterson from Getty Images Signature
Geroosterde zoetzure bloemkool
Dit recept voor geroosterde zoetzure bloemkool is een eenvoudige en smakelijke manier om je vegetarische menu op te frissen. De bloemkool wordt geroosterd tot het goudbruin is, vervolgens bedekt met zoetzure saus en gebakken tot perfectie.
Ingrediënten
Bloemkool
- 1 stuk bloemkool
- 2 Lepels olijfolie
- 1⁄2 Lepel zout
- 1⁄4 Lepel Zwarte peper
Zoetzure saus
- 150 ml ketchup
- 2 Lepels Mosterd
- 4 Lepels Honing
- 2 Lepels sojasaus
Laatste folders
Procedure
Verwarm de oven voor op 200 graden C. Was de bloemkool, maak deze schoon en verdeel in roosjes.
Meng de bloemkoolroosjes met olijfolie, zout en peper. Leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier en bak gedurende 20 minuten.
Bereid ondertussen de zoetzuur saus voor. Meng ketchup, mosterd, honing en sojasaus in een kleine pan en breng aan de kook. Laat het ongeveer 10 minuten sudderen op een laag vuur.
Wanneer de bloemkool klaar is, smeer het in met zoetzure saus en plaats het terug in de oven voor nog 5 minuten.
Serveer de gebakken zoetzure bloemkool warm. Eet smakelijk!