Bron :: Jess Lessard Photography by Getty Images
Geroosterde spruitjes uit de oven
Dit heerlijke spruitjesrecept is eenvoudig te bereiden en perfect voor een gezond, herfstig avondmaal. De spruitjes worden gekruid met olijfolie, zout en peper en in de oven geroosterd tot ze knapperig en goudbruin zijn.
Ingrediënten
- 1 kilogram Spruitjes
- 3 Eetlepel olijfolie
- 1 Theelepel zout
- 1 Theelepel Zwarte peper
Laatste folders
Procedure
1. Om spruitjes in de oven te bereiden, verwarm de oven voor op 220 graden Celsius. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
2. Maak de spruitjes schoon, verwijder de buitenste bladeren en halveer ze. Leg ze op de voorbereide bakplaat.
3. Besprenkel de spruitjes met olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Meng alles goed, zodat de spruitjes gelijkmatig gekruid zijn.
4. Rooster de spruitjes 20-25 minuten in de oven tot ze knapperig en goudbruin zijn. Roer een keer om te zorgen dat ze gelijkmatig roosteren.
5. Haal de geroosterde spruitjes uit de oven en serveer als bijgerecht bij het feestmaal.