:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/be/recipe/_NJsGKFGqycSSfO02dvL/b8647af4b8ce53475abfa6f02888e5.jpeg)
Bron :: Africa Images from Canva
Geroosterde bieten
Geroosterde bieten zijn heerlijk als bijgerecht bij een hoofdmaaltijd.
Ingrediënten
- 4 stuk Middelgrote bieten
- 3 Lepels Olijfolie
- zout en peper
Laatste folders
Procedure
Verwarm de oven voor op 200 graden C.
Was en schil de bieten grondig.
Snijd de bieten in stukjes van ongeveer 2 cm.
Leg de stukjes biet op een bakplaat, besprenkel met olijfolie en meng goed zodat de biet gelijkmatig bedekt is met olie. Ik raad aan om bakpapier te gebruiken zodat de bieten niet vastbranden aan de bakplaat en gemakkelijk loskomen.
Voeg zout en peper naar smaak toe.
Rooster 30 tot 40 minuten in de voorverwarmde oven, tot de bieten zacht en goudbruin zijn. Het is een goed idee om de bieten af en toe om te roeren tijdens het bakken, zodat ze gelijkmatig gaar worden.
Serveer nog warm als bijgerecht.
Deel het recept met anderen
Reels
NieuwNieuwste recepten
Nieuwste recepten
Reels
NieuwFavoriete recepten
Top categorieën
Geroosterde bieten
Geroosterde bieten zijn heerlijk als bijgerecht bij een hoofdmaaltijd.
Verwarm de oven voor op 200 graden C.
Was en schil de bieten grondig.
Snijd de bieten in stukjes van ongeveer 2 cm.
Leg de stukjes biet op een bakplaat, besprenkel met olijfolie en meng goed zodat de biet gelijkmatig bedekt is met olie. Ik raad aan om bakpapier te gebruiken zodat de bieten niet vastbranden aan de bakplaat en gemakkelijk loskomen.
Voeg zout en peper naar smaak toe.
Rooster 30 tot 40 minuten in de voorverwarmde oven, tot de bieten zacht en goudbruin zijn. Het is een goed idee om de bieten af en toe om te roeren tijdens het bakken, zodat ze gelijkmatig gaar worden.
Serveer nog warm als bijgerecht.
Hoe heb je dit recept gemaakt?