ADVERTENTIE
Gerezen pruimentaart

Gerezen pruimentaart

Met pruimen, kwark en een topping 😋

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
20

Gereedschappen

  • 550 g gewoon meel Toegevoegd aan
  • 1 stukjes ei Toegevoegd aan
  • 12 dl olie Toegevoegd aan
  • 1 kubus gist Toegevoegd aan
  • 2 el suiker Toegevoegd aan
  • 350 ml lauwe melk Toegevoegd aan
  • korrel zout Toegevoegd aan

Kwarklaag:

  • 250 g kwark fijn Toegevoegd aan
  • 1 theelepel Kaneel Toegevoegd aan
  • 3 eetlepel bloemsuiker Toegevoegd aan

Strooisels:

  • 150 g halfgrove bloem Toegevoegd aan
  • 100 g bloemsuiker Toegevoegd aan
  • 125 g boter Toegevoegd aan

Gereedschappen:

  • pruim Toegevoegd aan
  • kristalsuiker Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

90 min.
1. Stap

Van gist, suiker en melk maken we het zuurdesem.

2. Stap

Wanneer de gist opspringt, gieten we het over de andere ingrediënten en werken we een glad deeg uit. We bestrooien het deeg met een stukje bloem en laten het afgedekt op een warme plek rijzen voor een uur.

3. Stap

Ondertussen ontpitten we de pruimen. We bereiden de kwark voor, vetten de bakplaat in en bestrooien het met bloem.

4. Stap

Vaak verschuiven we naar de bakplaat waar we het uitrollen en er kwark op doen, pruimen waarop we een stukje (ongeveer 2PL) kristalsuiker zetten. En tot slot een klein beetje van de genoemde ingrediënten. De afgewerkte cake bakken we op 180 graden voor ongeveer 30 minuten tot goudbruin.

ADVERTENTIE
5. Stap

Eet smakelijk!

Beoordeel dit recept

Vind je dit recept lekker?

Hoe heb je dit recept gemaakt?

0 / 255
Als je een foto hebt, voeg die dan hier toe

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Reels

Nieuw

Top categorieën

Dranken

77 recepten

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten
Recipe author image _zetralkovo_

Gerezen pruimentaart

Met pruimen, kwark en een topping 😋

90
Notulen
20
Aantal porties
Procedure
1. Stap

Van gist, suiker en melk maken we het zuurdesem.

2. Stap

Wanneer de gist opspringt, gieten we het over de andere ingrediënten en werken we een glad deeg uit. We bestrooien het deeg met een stukje bloem en laten het afgedekt op een warme plek rijzen voor een uur.

3. Stap

Ondertussen ontpitten we de pruimen. We bereiden de kwark voor, vetten de bakplaat in en bestrooien het met bloem.

4. Stap

Vaak verschuiven we naar de bakplaat waar we het uitrollen en er kwark op doen, pruimen waarop we een stukje (ongeveer 2PL) kristalsuiker zetten. En tot slot een klein beetje van de genoemde ingrediënten. De afgewerkte cake bakken we op 180 graden voor ongeveer 30 minuten tot goudbruin.

5. Stap

Eet smakelijk!

Ingrediënten
Gereedschappen
550 g
gewoon meel
1 stukjes
ei
12 dl
olie
1 kubus
gist
2 el
suiker
350 ml
lauwe melk
korrel zout
Kwarklaag:
250 g
kwark fijn
1 theelepel
Kaneel
3 eetlepel
bloemsuiker
Strooisels:
150 g
halfgrove bloem
100 g
bloemsuiker
125 g
boter
Gereedschappen:
pruim
kristalsuiker