ADVERTENTIE
Gerezen pruimentaart
Met pruimen, kwark en een topping 😋
ADVERTENTIE
Ingrediënten
porties
20
Gereedschappen
- 550 g gewoon meel
- 1 stukjes ei
- 1⁄2 dl olie
- 1 kubus gist
- 2 el suiker
- 350 ml lauwe melk
- korrel zout
Kwarklaag:
- 250 g kwark fijn
- 1 theelepel Kaneel
- 3 eetlepel bloemsuiker
Strooisels:
- 150 g halfgrove bloem
- 100 g bloemsuiker
- 125 g boter
Gereedschappen:
- pruim
- kristalsuiker
Laatste folders
ADVERTENTIE
Procedure
90 min.
1. Stap
Van gist, suiker en melk maken we het zuurdesem.
2. Stap
Wanneer de gist opspringt, gieten we het over de andere ingrediënten en werken we een glad deeg uit. We bestrooien het deeg met een stukje bloem en laten het afgedekt op een warme plek rijzen voor een uur.
3. Stap
Ondertussen ontpitten we de pruimen. We bereiden de kwark voor, vetten de bakplaat in en bestrooien het met bloem.
4. Stap
Vaak verschuiven we naar de bakplaat waar we het uitrollen en er kwark op doen, pruimen waarop we een stukje (ongeveer 2PL) kristalsuiker zetten. En tot slot een klein beetje van de genoemde ingrediënten. De afgewerkte cake bakken we op 180 graden voor ongeveer 30 minuten tot goudbruin.
5. Stap
Eet smakelijk!