:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/nl/recipe/ACVOt340huJ-7YG6DQQB/a87d346d30d4b479b188ee136c1973.jpeg)
Gerezen pruimentaart
Met pruimen, kwark en een topping 😋
Ingrediënten
Gereedschappen
- 550 g gewoon meel
- 1 stukjes ei
- 1⁄2 dl olie
- 1 kubus gist
- 2 el suiker
- 350 ml lauwe melk
- korrel zout
Kwarklaag:
- 250 g kwark fijn
- 1 theelepel Kaneel
- 3 eetlepel bloemsuiker
Strooisels:
- 150 g halfgrove bloem
- 100 g bloemsuiker
- 125 g boter
Gereedschappen:
- pruim
- kristalsuiker
Laatste folders
Procedure
Van gist, suiker en melk maken we het zuurdesem.
Wanneer de gist opspringt, gieten we het over de andere ingrediënten en werken we een glad deeg uit. We bestrooien het deeg met een stukje bloem en laten het afgedekt op een warme plek rijzen voor een uur.
Ondertussen ontpitten we de pruimen. We bereiden de kwark voor, vetten de bakplaat in en bestrooien het met bloem.
Vaak verschuiven we naar de bakplaat waar we het uitrollen en er kwark op doen, pruimen waarop we een stukje (ongeveer 2PL) kristalsuiker zetten. En tot slot een klein beetje van de genoemde ingrediënten. De afgewerkte cake bakken we op 180 graden voor ongeveer 30 minuten tot goudbruin.
Eet smakelijk!
Deel het recept met anderen
Reels
NieuwNieuwste recepten
Nieuwste recepten
Reels
NieuwFavoriete recepten
Top categorieën
Gerezen pruimentaart
Met pruimen, kwark en een topping 😋
Van gist, suiker en melk maken we het zuurdesem.
Wanneer de gist opspringt, gieten we het over de andere ingrediënten en werken we een glad deeg uit. We bestrooien het deeg met een stukje bloem en laten het afgedekt op een warme plek rijzen voor een uur.
Ondertussen ontpitten we de pruimen. We bereiden de kwark voor, vetten de bakplaat in en bestrooien het met bloem.
Vaak verschuiven we naar de bakplaat waar we het uitrollen en er kwark op doen, pruimen waarop we een stukje (ongeveer 2PL) kristalsuiker zetten. En tot slot een klein beetje van de genoemde ingrediënten. De afgewerkte cake bakken we op 180 graden voor ongeveer 30 minuten tot goudbruin.
Eet smakelijk!
Hoe heb je dit recept gemaakt?