ADVERTENTIE
Bron :: FackF from Getty Images
Gemarineerde rode tomaten
Lekkere en aromatische gemarineerde tomaten, perfect als traktatie op zomerdagen. Geschikt voor barbecues of als bijgerecht bij hoofdgerechten.
ADVERTENTIE
Ingrediënten
porties
4
- 1 kg Verse rode tomaten
- 500 ml water
- 500 ml Witte azijn
- 2 lepels zout
- 2 lepels suiker
- 4 Stukken knoflook
- 1 lepels Hele specerijen
Laatste folders
ADVERTENTIE
Procedure
60 min.
1. Stap
We wassen de tomaten grondig en verwijderen de stengels.
2. Stap
We gieten water in de pot, voegen azijn, zout, suiker, hele knoflook en hele specerijen toe en koken alles samen.
3. Stap
In het kokende mengsel voegen we tomaten toe en laten alles 5 minuten koken.
4. Stap
We zetten de tomaten samen met het sap in gesteriliseerde potten en sluiten deze goed af.
5. Stap
Draai de bekers ondersteboven en laat ze afkoelen.
6. Stap
Bewaar op een koele en donkere plaats. De tomaten zijn klaar voor consumptie na 2 weken.