Bron :: @ user6170755 via Freepik
Gekookte aardappelen met gebakken paddenstoelen
Dit is een eenvoudig maar heerlijk gerecht dat perfect is als bijgerecht of hoofdmaaltijd. Het is ook een uitstekend vegetarisch gerecht. De combinatie van de aardse paddenstoelen en de romige aardappelen is simpelweg onweerstaanbaar. Dit gerecht is gemakkelijk te maken en vereist heel weinig ingrediënten.
Ingrediënten
- 1 kg gekookte aardappelen in schil
- 500 Gram Verse paddenstoelen (bijv. champignons, cantharellen)
- 3 Eetlepel olijfolie
- 2 Tenen knoflook
- 1 Stuk Verse peterselie
- 1 Knijpen zout
- 1 Knijpen Peper
Laatste folders
Procedure
Breng de krielaardappelen in een grote pot met veel water aan de kook. Laat ze 20-25 minuten koken op middelhoog vuur tot ze gaar zijn. Giet af en zet opzij.
Maak ondertussen de champignons schoon en snijd ze in plakjes of stukjes, afhankelijk van je voorkeur.
Verhit de olijfolie in een grote pan. Hak de knoflook en bak in de olijfolie tot het geurig is.
Voeg de paddenstoelen toe en bak op middelhoog vuur tot ze goudbruin en zacht zijn. Breng op smaak met zout en peper.
Hak de peterselie en strooi het over de champignons. Alles goed mengen.
Serveer tenslotte de gekookte aardappelen met de gebakken champignons. Bestrooi naar wens met wat verse peterselie. Eet smakelijk!