ADVERTENTIE

Gekneed deeg

Als echte pastafreak heb ik altijd graag geëxperimenteerd met verschillende, soms erg gewaagde smaakcombinaties. Mijn favoriete gebak is echter altijd de traditionele Hongaarse keltpasta geweest. De knapperige en goudgele pasta geeft een sfeer af die aangenaam en vrolijk tegelijk is.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
6
  • 500 g Tarwebloem Toegevoegd aan
  • 312 dl lauwe melk Toegevoegd aan
  • 2 ei Toegevoegd aan
  • 50 g gist Toegevoegd aan
  • 2 theelepel zout Toegevoegd aan
  • 1 eetlepel suiker Toegevoegd aan
  • 100 g gesmolten boter Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

120 min.
1. Stap

Giet eerst de tarwebloem in een kom en maak een kuiltje in het midden. Voeg vervolgens het zout en de suiker toe. Na voorzichtig roeren voeg je langzaam de lauwe melk toe.

2. Stap

Nu komt de gist. Het is belangrijk om de gist eerst in een beetje warme, suikerhoudende melk te laten rijzen, zodat het deeg goed rijst. Giet de gist ook in het putje en voeg dan de eieren toe. Als je thuis een keukenmachine hebt, gebruik die dan voor de volgende stap, zo niet, dan maak je het deeg met de hand.

3. Stap

Voeg tijdens het kneden van het deeg langzaam de gesmolten, maar niet hete boter toe. Dit zorgt ervoor dat het deeg zacht en luchtig genoeg wordt. Zodra het deeg homogeen is, dek je het af met een keukenhanddoek en laat je het 1 uur rijzen op een warme plaats.

4. Stap

Dan komt het bakken. Verwarm de oven voor op 180 graden. Vorm het deeg met je handen en scheur het uit elkaar in de pan, hoe willekeuriger je het doet, hoe rustieker en authentieker het resultaat zal zijn. Dan doen we het deeg in de oven en bakken het ongeveer 20-25 minuten tot het goudbruin is.

ADVERTENTIE

Beoordeel dit recept

Vind je dit recept lekker?

Hoe heb je dit recept gemaakt?

0 / 255
Als je een foto hebt, voeg die dan hier toe

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Reels

Nieuw

Top categorieën

Dranken

77 recepten

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten
Recipe author image S.Hanna

Gekneed deeg

Als echte pastafreak heb ik altijd graag geëxperimenteerd met verschillende, soms erg gewaagde smaakcombinaties. Mijn favoriete gebak is echter altijd de traditionele Hongaarse keltpasta geweest. De knapperige en goudgele pasta geeft een sfeer af die aangenaam en vrolijk tegelijk is.

120
Notulen
6
Aantal porties
Procedure
1. Stap

Giet eerst de tarwebloem in een kom en maak een kuiltje in het midden. Voeg vervolgens het zout en de suiker toe. Na voorzichtig roeren voeg je langzaam de lauwe melk toe.

2. Stap

Nu komt de gist. Het is belangrijk om de gist eerst in een beetje warme, suikerhoudende melk te laten rijzen, zodat het deeg goed rijst. Giet de gist ook in het putje en voeg dan de eieren toe. Als je thuis een keukenmachine hebt, gebruik die dan voor de volgende stap, zo niet, dan maak je het deeg met de hand.

3. Stap

Voeg tijdens het kneden van het deeg langzaam de gesmolten, maar niet hete boter toe. Dit zorgt ervoor dat het deeg zacht en luchtig genoeg wordt. Zodra het deeg homogeen is, dek je het af met een keukenhanddoek en laat je het 1 uur rijzen op een warme plaats.

4. Stap

Dan komt het bakken. Verwarm de oven voor op 180 graden. Vorm het deeg met je handen en scheur het uit elkaar in de pan, hoe willekeuriger je het doet, hoe rustieker en authentieker het resultaat zal zijn. Dan doen we het deeg in de oven en bakken het ongeveer 20-25 minuten tot het goudbruin is.

Ingrediënten
500 g
Tarwebloem
312 dl
lauwe melk
2
ei
50 g
gist
2 theelepel
zout
1 eetlepel
suiker
100 g
gesmolten boter