Bron :: Pixabay: morwanobed
Gefrituurde bloemkool, eenvoudig bereid
Ik ben dol op gebakken bloemkool. Het is een recept dat ik keer op keer maak. De bloemkool wordt knapperig en smakelijk en krijgt altijd lovende kritieken van al mijn gasten. De totale bereidingstijd is ongeveer 35 minuten en het recept is genoeg voor ongeveer 4 porties. Je hebt niet veel ingrediënten nodig en het hele proces is vrij eenvoudig.
Ingrediënten
- 1 groot bloemkool
- 200 g Meel
- 3 Eieren
- 250 g paneermeel
- Zout en peper naar smaak
- Olie om te frituren
Laatste folders
Procedure
Om gebakken bloemkool te maken, verdeel je de bloemkool in roosjes. Zorg ervoor dat alle stukjes ongeveer even groot zijn, zodat ze gelijkmatig bakken.
Meng de bloem, zout en peper in een grote kom. Klop in een tweede kom de eieren los en bereid in een derde kom het paneermeel. Ik vind het handig om mijn werkblad van tevoren te organiseren om het proces te versnellen.
Bestrooi de bloemkoolroosjes eerst met het bloemmengsel, dan met de losgeklopte eieren en als laatste met het paneermeel. Zorg ervoor dat alle kanten goed bedekt zijn.
Verhit voldoende olie in een diepe pan. Bak de roosjes in batches tot ze goudbruin en knapperig zijn. Ik raad aan om niet te veel roosjes tegelijk te bakken, anders daalt de temperatuur van de olie en worden de roosjes vettig in plaats van knapperig.
Laat de gebakken bloemkoolroosjes uitlekken op keukenpapier en zout ze licht voor het serveren. Ik hoop dat je dit recept net zo lekker vindt als ik. Het is niet alleen heerlijk, maar ook een geweldige manier om meer groenten in je dieet te krijgen. Smakelijk!