Bron :: rudisill from Getty Images Signature
Gefermenteerde Courgette
Een verbazingwekkend recept voor gefermenteerde courgette, ideaal voor salades, sandwiches of als bijgerecht bij de hoofdmaaltijd. De eenvoudige manier om een gezonde draai aan je dieet te geven.
Ingrediënten
- 1 kg courgette
- 2 l water
- 75 g zout
- 1 lamp knoflook
Laatste folders
Procedure
Snijd de courgette in plakjes van ongeveer 1 cm dik. Pel de knoflook en snijd deze in plakjes.
Voeg courgette, water, zout en knoflook toe aan een grote pot. Breng aan de kook, roer om het zout op te lossen.
Verminder het vuur tot medium-laag en kook gedurende 2 minuten.
Haal de courgette uit de pot met een tang en plaats deze in de inmaakpot. Giet de courgette over met hete pekel.
Laat de pot 24 uur op kamertemperatuur staan. Bewaar het na die tijd in de koelkast.
Serveer als bijgerecht of als snack. Eet smakelijk!