ADVERTENTIE

Bron :: rudisill from Getty Images Signature

Gefermenteerde Courgette

Een verbazingwekkend recept voor gefermenteerde courgette, ideaal voor salades, sandwiches of als bijgerecht bij de hoofdmaaltijd. De eenvoudige manier om een gezonde draai aan je dieet te geven.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
10
  • 1 kg courgette Toegevoegd aan
  • 2 l water Toegevoegd aan
  • 75 g zout Toegevoegd aan
  • 1 lamp knoflook Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

1440 min.
1. Stap

Snijd de courgette in plakjes van ongeveer 1 cm dik. Pel de knoflook en snijd deze in plakjes.

2. Stap

Voeg courgette, water, zout en knoflook toe aan een grote pot. Breng aan de kook, roer om het zout op te lossen.

3. Stap

Verminder het vuur tot medium-laag en kook gedurende 2 minuten.

4. Stap

Haal de courgette uit de pot met een tang en plaats deze in de inmaakpot. Giet de courgette over met hete pekel.

ADVERTENTIE
5. Stap

Laat de pot 24 uur op kamertemperatuur staan. Bewaar het na die tijd in de koelkast.

6. Stap

Serveer als bijgerecht of als snack. Eet smakelijk!

Beoordeel dit recept

Vind je dit recept lekker?

Hoe heb je dit recept gemaakt?

0 / 255
Als je een foto hebt, voeg die dan hier toe

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Reels

Nieuw

Top categorieën

Dranken

77 recepten

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten
Recipe author image Iwa

Gefermenteerde Courgette

Een verbazingwekkend recept voor gefermenteerde courgette, ideaal voor salades, sandwiches of als bijgerecht bij de hoofdmaaltijd. De eenvoudige manier om een gezonde draai aan je dieet te geven.

1440
Notulen
10
Aantal porties
Procedure
1. Stap

Snijd de courgette in plakjes van ongeveer 1 cm dik. Pel de knoflook en snijd deze in plakjes.

2. Stap

Voeg courgette, water, zout en knoflook toe aan een grote pot. Breng aan de kook, roer om het zout op te lossen.

3. Stap

Verminder het vuur tot medium-laag en kook gedurende 2 minuten.

4. Stap

Haal de courgette uit de pot met een tang en plaats deze in de inmaakpot. Giet de courgette over met hete pekel.

5. Stap

Laat de pot 24 uur op kamertemperatuur staan. Bewaar het na die tijd in de koelkast.

6. Stap

Serveer als bijgerecht of als snack. Eet smakelijk!

Ingrediënten
1 kg
courgette
2 l
water
75 g
zout
1 lamp
knoflook