ADVERTENTIE
Bron :: pixelshot from Canva
Gedroogde tomaten zonder olie
Een geweldig recept voor het zelf bereiden van gedroogde tomaten zonder het gebruik van olie. Deze manier van tomaten drogen is gezonder en smakelijker.
ADVERTENTIE
Ingrediënten
porties
4
- 1 kg tomaat
- 1 theelepel Zout
- 1 theelepel gemalen zwarte peper
Laatste folders
ADVERTENTIE
Procedure
120 min.
1. Stap
Bereid de tomaten voor. Was en snijd de tomaten in dunne plakjes. Bestrooi de tomaten met zout en kruiden.
2. Stap
Verspreid de tomaten. Verspreid de tomaten op een bakplaat bekleed met bakpapier. Probeer ze zo te plaatsen dat er voldoende ruimte tussen blijft.
3. Stap
Droog in de oven. Plaats de schaal met tomaten in een voorverwarmde oven op 100°C. Droog de tomaten ongeveer 2 uur, tot ze helemaal gedroogd zijn.
4. Stap
Laat het afkoelen. Haal de gedroogde tomaten uit de oven en laat ze volledig afkoelen. Daarna kunt u de tomaten in de koelkast bewaren of ze direct consumeren.