ADVERTENTIE

Bron :: pixelshot from Canva

Gedroogde tomaten in olie

Lekkere en aromatische gedroogde tomaten in olie zijn een geweldig bijgerecht voor elke maaltijd. Maak ze gemakkelijk en snel thuis.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4

Tomaten

  • 500 g Verse tomaten Toegevoegd aan
  • 2 Artikel zout Toegevoegd aan

Olie

  • 1 l olijfolie Toegevoegd aan
  • 3 stukjes knoflook Toegevoegd aan
  • 1 twijg Rozemarijn Toegevoegd aan
  • 1 twijg Tijm Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

60 min.
1. Stap

Verwarm de oven voor op 100 graden en was de tomaten.

2. Stap

Snijd de tomaten in tweeën en bestrooi ze met zout.

3. Stap

Leg de tomaten op de bakplaat en doe ze in de oven voor 2-3 uur.

4. Stap

Bereid ondertussen de olie voor. Doe de teentjes knoflook, een takje rozemarijn en tijm in een fles en vul aan met olijfolie.

ADVERTENTIE
5. Stap

Als de tomaten klaar zijn, laat ze dan afkoelen.

6. Stap

Doe dan de tomaten in de fles met olie.

7. Stap

Sluit de fles en laat deze minstens 24 uur staan voordat je de gedroogde tomaten gaat eten.

Beoordeel dit recept

Vind je dit recept lekker?

Hoe heb je dit recept gemaakt?

0 / 255
Als je een foto hebt, voeg die dan hier toe

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Reels

Nieuw

Top categorieën

Dranken

77 recepten

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten
Recipe author image Iwa

Gedroogde tomaten in olie

Lekkere en aromatische gedroogde tomaten in olie zijn een geweldig bijgerecht voor elke maaltijd. Maak ze gemakkelijk en snel thuis.

60
Notulen
4
Aantal porties
Procedure
1. Stap

Verwarm de oven voor op 100 graden en was de tomaten.

2. Stap

Snijd de tomaten in tweeën en bestrooi ze met zout.

3. Stap

Leg de tomaten op de bakplaat en doe ze in de oven voor 2-3 uur.

4. Stap

Bereid ondertussen de olie voor. Doe de teentjes knoflook, een takje rozemarijn en tijm in een fles en vul aan met olijfolie.

5. Stap

Als de tomaten klaar zijn, laat ze dan afkoelen.

6. Stap

Doe dan de tomaten in de fles met olie.

7. Stap

Sluit de fles en laat deze minstens 24 uur staan voordat je de gedroogde tomaten gaat eten.

Ingrediënten
Tomaten
500 g
Verse tomaten
2 Artikel
zout
Olie
1 l
olijfolie
3 stukjes
knoflook
1 twijg
Rozemarijn
1 twijg
Tijm