Bron :: Luiz Henrique Mendes via iStockPhotos
Gebakken bakbananen uit Colombia
Een van mijn favoriete gerechten is gebakken bakbananen (plantain eng). Ik probeerde het voor het eerst tijdens mijn reis naar Colombia en vond het absoluut heerlijk. Nu maak ik het heel vaak omdat het eenvoudig maar ongelooflijk lekker is. Bakbananen zijn een echte traktatie als je ze goed klaarmaakt. Hier deel ik mijn beste trucs om perfect gebakken bakbananen te krijgen.
Ingrediënten
- 4 Stuk Bakbananen
- Olie om te bakken
- Een snufje zout
Laatste folders
Procedure
Om gebakken bakbananen te bereiden, pel je de bakbananen. Houd er bij het pellen rekening mee dat bakbananen iets moeilijker te pellen zijn dan gewone bananen. Pas dus op dat je je handen niet bezeert.
Snijd de bakbananen in plakken van ongeveer 1 cm dik. Als je dikkere plakken maakt, duurt het langer voordat ze gaar zijn.
Verhit de olie in een pan. Ik raad aan om genoeg olie te gebruiken zodat de plakjes bakbanaan erin kunnen drijven. De olie moet heel heet zijn voordat je de bananen toevoegt.
Wanneer de olie heet genoeg is, voeg je de bananenschijfjes toe. Het is belangrijk om de pan niet te vol te doen, want dan daalt de kooktemperatuur en worden de bananen niet gelijkmatig gaar.
Bak de bakbananen tot ze aan beide kanten goudbruin zijn. Omdat bakbananen van nature zoet zijn, karamelliseren ze snel. Laat ze dus niet te lang in de olie liggen, anders verbranden ze.
Haal de gebakken bakbananen uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier.
Bestrooi de gebakken bakbananen met een snufje zout en serveer.
Ik hoop dat jullie net zo van deze gegrilde bakbananen genieten als ik. Je kunt ze serveren als snack, bijgerecht of zelfs als dessert.