Gebakken aubergine met pasta
Uitstekende sappige aubergine .
Ingrediënten
- 70 g lente-uitjes
- 250 g aubergine
- 15 g boter
- 50 g Gerookte ham
- 5 Kwartelei
- 2 uitgeperst knoflookteentje
- 8 Tomaat
- 100 g Plakjes gerookte kaas
- 130 g pasta
- kerriepoeder
- Gerookte paprika gemalen
- zout
- gesmolten boter
Laatste folders
Procedure
Snijd eerst de aubergine in plakjes en zout ze om de bitterheid te verwijderen, laat ze een tijdje staan.
In boter bakken we gesneden lente-uitjes. Voeg gesneden rookham toe in kleine stukjes. Bak nog even samen. Na afkoeling mengen we kwartaaleieren, ze zijn dikker dan kippeneieren en ook gezonder, gerookt gemalen paprika, zout, kerrie. We mengen alles samen en we krijgen een vulling voor aubergine.
We vetten een Johannes-schaal in met boter en leggen gekookte pasta op de bodem. We wassen aubergine plakjes van zout, drogen ze af en leggen ze op de gekookte pasta.
Op de schijfjes aubergine leggen we de vulling, bovenop de vulling spreiden we de tomaten uit en bedekken we met gerookte plakjes kaas en bestrooien we een beetje met gemalen rode paprika. We zetten het in de voorverwarmde oven en bakken het, aan het einde bakken we alleen van boven. Klaar en serveren, eet smakelijk.