ADVERTENTIE
Bron :: GMVozd from Getty Images Signature
Gebakken aardappelen met zuurkool
Traditionele gebakken aardappelen met zuurkool, die geschikt zijn als hoofdgerecht.
ADVERTENTIE
Ingrediënten
porties
4
- 1 kg Aardappelen
- 2 Artikel Zout
- 2 Artikel currykruiden
- 1 verpakking kookroom
- 1 Artikel Gereedschap
- 3 stukjes De Ui
- 1⁄2 kg zuurkool
- laurierblad
- hele zwarte peper
- olie
Laatste folders
ADVERTENTIE
Procedure
90 min.
1. Stap
We maken de aardappelen schoon en snijden ze in blokjes.
2. Stap
We zetten het in de ovenschaal en mengen het met zout, curry, paprika en een beetje olie. We mengen alles samen.
3. Stap
We snijden 1 ui fijn en strooien deze over de aardappelen.
4. Stap
We doen het in de voorverwarmde oven op 200°C en bakken het 30 minuten.
5. Stap
We leggen zure room op de aardappelen, besprenkelen het met room, strooi specerijen en laurier. Bak afgedekt nog 30 minuten. Bak intussen 2 gesneden uien in de pan.
6. Stap
We openen de maïs, voegen de geroosterde ui toe bovenop en laten het bakken.