ADVERTENTIE

Bron :: pixelshot from Canva

Frambozen Chocoladetaart

Perfecte frambozen chocoladetaart, perfect voor een feest of een samenzijn met vrienden.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
8

Vaak

  • 200 g Donkere chocolade Toegevoegd aan
  • 150 g Boter Toegevoegd aan
  • 150 g Suiker Toegevoegd aan
  • 5 stuk Eieren Toegevoegd aan
  • 1 el Poep Toegevoegd aan
  • 70 g Glad meel Toegevoegd aan
  • 1 Artikel Bakpoeder Toegevoegd aan

Crème:

  • 300 g Warme chocolademelk Toegevoegd aan
  • 250 g mascarpone Toegevoegd aan
  • 400 ml Gesmolten plantaardig Toegevoegd aan

Gereedschap

  • chocolade Toegevoegd aan
  • frambozen Toegevoegd aan
  • jam Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

60 min.
1. Stap

Verwarm de oven voor op 180°C en bereid een taartvorm voor (20 cm in diameter) door deze te bekleden met bakpapier.

2. Stap

We smelten de chocolade met boter in een waterbad. Voeg suiker toe en roer tot het volledig is opgelost. Vervolgens voegen we de eieren toe, één voor één, en ten slotte cacao gemengd met bloem en bakpoeder die we zeven om klonters te voorkomen. We vullen het deeg in de vorm en bakken 40 minuten.

3. Stap

We bereiden de crème door de gesmolten chocolade, die nog steeds vloeibaar is maar is afgekoeld, te mengen met mascarpone.

4. Stap

We kloppen de room en voegen het toe aan de crème.

ADVERTENTIE
5. Stap

Snijd het lichaam in 2 of 3 stukken en besmeer ze met jam en room. Smeer de taart ook aan de buitenkant.

6. Stap

Ten slotte gieten we er chocolade overheen en versieren we het met frambozen.

Beoordeel dit recept

Vind je dit recept lekker?

Hoe heb je dit recept gemaakt?

0 / 255
Als je een foto hebt, voeg die dan hier toe

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Reels

Nieuw

Top categorieën

Dranken

77 recepten

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten
Recipe author image Iwa

Frambozen Chocoladetaart

Perfecte frambozen chocoladetaart, perfect voor een feest of een samenzijn met vrienden.

60
Notulen
8
Aantal porties
Procedure
1. Stap

Verwarm de oven voor op 180°C en bereid een taartvorm voor (20 cm in diameter) door deze te bekleden met bakpapier.

2. Stap

We smelten de chocolade met boter in een waterbad. Voeg suiker toe en roer tot het volledig is opgelost. Vervolgens voegen we de eieren toe, één voor één, en ten slotte cacao gemengd met bloem en bakpoeder die we zeven om klonters te voorkomen. We vullen het deeg in de vorm en bakken 40 minuten.

3. Stap

We bereiden de crème door de gesmolten chocolade, die nog steeds vloeibaar is maar is afgekoeld, te mengen met mascarpone.

4. Stap

We kloppen de room en voegen het toe aan de crème.

5. Stap

Snijd het lichaam in 2 of 3 stukken en besmeer ze met jam en room. Smeer de taart ook aan de buitenkant.

6. Stap

Ten slotte gieten we er chocolade overheen en versieren we het met frambozen.

Ingrediënten
Vaak
200 g
Donkere chocolade
150 g
Boter
150 g
Suiker
5 stuk
Eieren
1 el
Poep
70 g
Glad meel
1 Artikel
Bakpoeder
Crème:
300 g
Warme chocolademelk
250 g
mascarpone
400 ml
Gesmolten plantaardig
Gereedschap
chocolade
frambozen
jam