ADVERTENTIE

Bron :: pixelshot from Canva

Frambozen Chocoladetaart

Perfecte frambozen chocoladetaart, perfect voor een feest of een samenzijn met vrienden.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
8

Vaak

  • 200 g Donkere chocolade Toegevoegd aan
  • 150 g Boter Toegevoegd aan
  • 150 g Suiker Toegevoegd aan
  • 5 stuk Eieren Toegevoegd aan
  • 1 el Poep Toegevoegd aan
  • 70 g Glad meel Toegevoegd aan
  • 1 Artikel Bakpoeder Toegevoegd aan

Crème:

  • 300 g Warme chocolademelk Toegevoegd aan
  • 250 g mascarpone Toegevoegd aan
  • 400 ml Gesmolten plantaardig Toegevoegd aan

Gereedschap

  • chocolade Toegevoegd aan
  • frambozen Toegevoegd aan
  • jam Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

60 min.
1. Stap

Verwarm de oven voor op 180°C en bereid een taartvorm voor (20 cm in diameter) door deze te bekleden met bakpapier.

2. Stap

We smelten de chocolade met boter in een waterbad. Voeg suiker toe en roer tot het volledig is opgelost. Vervolgens voegen we de eieren toe, één voor één, en ten slotte cacao gemengd met bloem en bakpoeder die we zeven om klonters te voorkomen. We vullen het deeg in de vorm en bakken 40 minuten.

3. Stap

We bereiden de crème door de gesmolten chocolade, die nog steeds vloeibaar is maar is afgekoeld, te mengen met mascarpone.

4. Stap

We kloppen de room en voegen het toe aan de crème.

5. Stap

Snijd het lichaam in 2 of 3 stukken en besmeer ze met jam en room. Smeer de taart ook aan de buitenkant.

6. Stap

Ten slotte gieten we er chocolade overheen en versieren we het met frambozen.

Nieuwste recepten

Nieuwste recepten

Reels

Nieuw

Top categorieën

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten

Vleesgerechten

438 recepten

Pasta

117 recepten