Bron :: Elenasfotos via Getty Images
Feestelijke tiramisu met speculaas en frambozen
Dit recept voor "Tiramisu met speculaas en frambozen" tilt het traditionele Italiaanse dessert naar een hoger niveau. Het is ideaal voor de feestdagen wanneer verse frambozen moeilijk verkrijgbaar zijn. De vervanging van de ladyfingers door speculaaskoekjes voegt een unieke smaak en textuur toe, terwijl de frambozen het dessert licht en verfrissend maken. Ik heb dit recept al vaak gemaakt voor vrienden en familie en het was altijd een groot succes!
Ingrediënten
- 200 g Speculaaskoekjes
- 500 g mascarpone
- 4 Eigeel
- 100 g suiker
- 1 vanillestokje
- 2 lepel Amaretto (optioneel)
- 300 g Frambozen (vers of bevroren)
- Poedersuiker voor het bestuiven
Laatste folders
Procedure
Om de speculaas tiramisu met frambozen te maken, plet je eerst de speculaaskoekjes in een diepvrieszakje. Een deegroller of de onderkant van een glas werkt hier prima voor. Je wilt een mengsel van grotere en fijnere stukjes - dit geeft je tiramisu een geweldige textuur.
Klop in een grote kom de eierdooiers, suiker, de zaadjes uit een vanillestokje en (als je dat lekker vindt) de amaretto tot een romige massa. Voeg dan de mascarpone toe en roer goed tot alles goed gecombineerd is. Een kleine tip: mascarpone klopt beter als het op kamertemperatuur is.
Doe nu de helft van de verkruimelde speculaaskoekjes in een kom. Verdeel de helft van de mascarponecrème erover en voeg een laagje frambozen toe. Herhaal de lagen met de overige ingrediënten.
Zet de speculaas tiramisu met frambozen minstens 2 uur in de koelkast zodat hij goed kan opstijven. Bestuif met poedersuiker voor het opdienen. Je kunt ook verse frambozen of munt toevoegen ter decoratie.