ADVERTENTIE

Bron :: MiguelMalo from Getty Images Signature

Falafel

Falafel is een populair Mediterraans gerecht dat bestaat uit kikkererwtenpuree waaraan verschillende kruiden en specerijen worden toegevoegd. Deze balletjes worden dan gefrituurd in olie en geserveerd met vers brood en groenten.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4
  • 250 g kikkererwten Toegevoegd aan
  • 1 stukjes De Ui Toegevoegd aan
  • 2 stukjes knoflook Toegevoegd aan
  • 2 Artikel Koriander Toegevoegd aan
  • 2 Artikel Gemalen kruiden Toegevoegd aan
  • 2 Artikel Gemalen paprika poeder Toegevoegd aan
  • 100 ml Bakolie Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

30 min.
1. Stap

Week de kikkererwten eerst minimaal 8 uur in koud water, of idealiter de hele nacht.

2. Stap

Spoel de kikkererwten af, verwijder de schil en doe ze in de blender.

3. Stap

Voeg de gesneden ui, knoflook en kruiden toe aan de blender. Blend tot je een gladde pasta hebt.

4. Stap

Vorm ballen uit het deeg en bak ze in hete olie aan beide zijden tot ze mooi goudbruin zijn.

ADVERTENTIE

Beoordeel dit recept

Vind je dit recept lekker?

Hoe heb je dit recept gemaakt?

0 / 255
Als je een foto hebt, voeg die dan hier toe

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Reels

Nieuw

Top categorieën

Dranken

77 recepten

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten
Recipe author image Iwa

Falafel

Falafel is een populair Mediterraans gerecht dat bestaat uit kikkererwtenpuree waaraan verschillende kruiden en specerijen worden toegevoegd. Deze balletjes worden dan gefrituurd in olie en geserveerd met vers brood en groenten.

30
Notulen
4
Aantal porties
Procedure
1. Stap

Week de kikkererwten eerst minimaal 8 uur in koud water, of idealiter de hele nacht.

2. Stap

Spoel de kikkererwten af, verwijder de schil en doe ze in de blender.

3. Stap

Voeg de gesneden ui, knoflook en kruiden toe aan de blender. Blend tot je een gladde pasta hebt.

4. Stap

Vorm ballen uit het deeg en bak ze in hete olie aan beide zijden tot ze mooi goudbruin zijn.

Ingrediënten
250 g
kikkererwten
1 stukjes
De Ui
2 stukjes
knoflook
2 Artikel
Koriander
2 Artikel
Gemalen kruiden
2 Artikel
Gemalen paprika poeder
100 ml
Bakolie