:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/be/recipe/zQnYupIY-M_iDX1HCyOj/f701e07279bce6fadf0c5449b20e39.jpeg)
Bron :: MiguelMalo from Getty Images Signature
Falafel
Falafel is een populair Mediterraans gerecht dat bestaat uit kikkererwtenpuree waaraan verschillende kruiden en specerijen worden toegevoegd. Deze balletjes worden dan gefrituurd in olie en geserveerd met vers brood en groenten.
Ingrediënten
- 250 g kikkererwten
- 1 stukjes De Ui
- 2 stukjes knoflook
- 2 Artikel Koriander
- 2 Artikel Gemalen kruiden
- 2 Artikel Gemalen paprika poeder
- 100 ml Bakolie
Laatste folders
Procedure
Week de kikkererwten eerst minimaal 8 uur in koud water, of idealiter de hele nacht.
Spoel de kikkererwten af, verwijder de schil en doe ze in de blender.
Voeg de gesneden ui, knoflook en kruiden toe aan de blender. Blend tot je een gladde pasta hebt.
Vorm ballen uit het deeg en bak ze in hete olie aan beide zijden tot ze mooi goudbruin zijn.
Deel het recept met anderen
Reels
NieuwNieuwste recepten
Nieuwste recepten
Reels
NieuwFavoriete recepten
Top categorieën
Falafel
Falafel is een populair Mediterraans gerecht dat bestaat uit kikkererwtenpuree waaraan verschillende kruiden en specerijen worden toegevoegd. Deze balletjes worden dan gefrituurd in olie en geserveerd met vers brood en groenten.
Week de kikkererwten eerst minimaal 8 uur in koud water, of idealiter de hele nacht.
Spoel de kikkererwten af, verwijder de schil en doe ze in de blender.
Voeg de gesneden ui, knoflook en kruiden toe aan de blender. Blend tot je een gladde pasta hebt.
Vorm ballen uit het deeg en bak ze in hete olie aan beide zijden tot ze mooi goudbruin zijn.
Hoe heb je dit recept gemaakt?