:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/be/recipe/ESdZhMtD11k1_oDUVGn9/680831adc53ef8da70c7fb022a0396.jpeg)
Bron :: Pixabay: laustkehlet
Erwtenpuree
Erwtenpuree is een eenvoudige en voedzame schotel die ideaal is als bijgerecht voor vlees of vis.
Ingrediënten
- 500 g Bevroren erwten
- 1 stukjes grote ui
- 2 el olijfolie
- 100 ml kookroom
- 2 stukjes teentjes knoflook
- 1 stukjes vegeta
- 1 stukjes Zout
- 1 stukjes Zwarte peper
Laatste folders
Procedure
Maak de groenten schoon en snij ze in stukjes. Snijd de ui fijn en pers de knoflook door een knoflookpers.
Verhit de olijfolie in een pan en voeg de fijngesneden ui toe. Bak tot de ui goudbruin is.
Voeg de bevroren erwten en geperste knoflook toe. Kook 5-10 minuten, tot de erwten volledig ontdooid en zacht zijn.
Doe de erwten in de blender en voeg de kookroom, vegeta, zout en peper toe. Mix tot je een gladde puree hebt.
Serveer warm als bijgerecht bij vlees of vis.
Deel het recept met anderen
Reels
NieuwNieuwste recepten
Nieuwste recepten
Reels
NieuwFavoriete recepten
Top categorieën
Erwtenpuree
Erwtenpuree is een eenvoudige en voedzame schotel die ideaal is als bijgerecht voor vlees of vis.
Maak de groenten schoon en snij ze in stukjes. Snijd de ui fijn en pers de knoflook door een knoflookpers.
Verhit de olijfolie in een pan en voeg de fijngesneden ui toe. Bak tot de ui goudbruin is.
Voeg de bevroren erwten en geperste knoflook toe. Kook 5-10 minuten, tot de erwten volledig ontdooid en zacht zijn.
Doe de erwten in de blender en voeg de kookroom, vegeta, zout en peper toe. Mix tot je een gladde puree hebt.
Serveer warm als bijgerecht bij vlees of vis.
Hoe heb je dit recept gemaakt?