Bron :: Pixabay : Fabiano Pimentel
Eiwitrijke koekjes
Dit recept voor eiwitrijke koekjes is een droom voor elke fitnessfanaat of gewoon voor mensen die op een heerlijke manier aan hun eiwitbehoefte willen voldoen! Ik heb ze al vaak gemaakt als traktatie na de training en ze zijn een absolute hit. Ze zijn niet te zoet en het proteïnepoeder geeft ze een extra textuur die perfect harmonieert met de havermout en noten. Met een scheutje melk zijn ze gewoonweg onweerstaanbaar.
Ingrediënten
- 120 g Haver
- 100 g Eiwitpoeder (vanille of chocolade)
- 2 volwassen bananen
- 50 g Gemengde noten (optioneel)
- 30 ml melk
- 2 Eieren
- 1 Knijpen zout
- 1 TL bakpoeder
Laatste folders
Procedure
Om de proteïnekoekjes te bakken, verwarm je eerst de oven voor op 175°C. Ik raad aan om de ventilatorfunctie te gebruiken voor een gelijkmatige warmteverdeling.
Pureer de bananen in een grote kom. Ik heb gemerkt dat dit het beste werkt als de bananen heel rijp zijn, omdat ze dan makkelijker te pureren zijn en meer natuurlijke zoetheid hebben.
Voeg het eiwitpoeder, de havermout, de eieren, het bakpoeder en een snufje zout toe aan de kom. Meng alles goed tot je een redelijk homogeen mengsel hebt.
Hak de noten fijn en voeg ze toe aan het deeg. Je kunt elke soort noot gebruiken die je lekker vindt - persoonlijk vind ik de combinatie van amandelen en walnoten heerlijk.
Voeg langzaam de melk toe tot het deeg een goede consistentie heeft - het moet niet te lopend zijn, maar wel goed kneedbaar.
Vorm met een lepel of je handen ongeveer 12 koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat. De koekjes moeten niet te dun zijn, anders kunnen ze te droog worden.
Bak de eiwitkoekjes ongeveer 15 minuten, ze moeten goudbruin zijn. Laat ze ongeveer 5 minuten afkoelen op de bakplaat voordat je ze op een rooster legt.