ADVERTENTIE

Bron :: FB: 1000 pomysłów na przekąski

Eierloze pannenkoeken

Eierloze pannenkoeken zijn mijn favoriete ontbijtrecept voor het weekend. Ik maak ze vaak voor mijn gezin, vooral voor mijn veganistische zoon. Ze zijn lekker, licht en eenvoudig te bereiden.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4
  • 1 glas Glutenvrij rijstmeel Toegevoegd aan
  • 2 Kop Suikervrije plantaardige melk Toegevoegd aan
  • korrel zout Toegevoegd aan
  • 2 lepels Plantaardige olie om te bakken Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

45 min.
1. Stap

Meng glutenvrij rijstmeel, plantaardige melk en een snufje zout in een kom. Het is belangrijk om de ingrediënten goed te mengen zodat het mengsel glad en klontvrij wordt. Ik gebruik hiervoor een garde, maar een mixer werkt ook perfect.

2. Stap

Laat de kom met het pannenkoekenbeslag 15 minuten staan zodat de ingrediënten samen kunnen komen.

3. Stap

Verhit na 15 minuten een beetje olie in een koekenpan. Vergeet niet dat pannenkoeken zonder eieren gemakkelijker aanbranden, dus een middelhoog of laag vuur is het beste.

4. Stap

Giet het pannenkoekenbeslag dun in de pan en bak tot de zijkanten bruin beginnen te worden. Draai de pannenkoek dan pas om naar de andere kant. Vergeet niet dat pannenkoeken zonder ei delicater zijn dan gewone pannenkoeken, dus draai ze voorzichtig om.

ADVERTENTIE
5. Stap

Serveer met je favoriete jam, fruit, ahornsiroop of wat je maar lekker vindt!

Beoordeel dit recept

Vind je dit recept lekker?

Hoe heb je dit recept gemaakt?

0 / 255
Als je een foto hebt, voeg die dan hier toe

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Reels

Nieuw

Top categorieën

Dranken

77 recepten

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten
Recipe author image Iwa

Eierloze pannenkoeken

Eierloze pannenkoeken zijn mijn favoriete ontbijtrecept voor het weekend. Ik maak ze vaak voor mijn gezin, vooral voor mijn veganistische zoon. Ze zijn lekker, licht en eenvoudig te bereiden.

45
Notulen
4
Aantal porties
Procedure
1. Stap

Meng glutenvrij rijstmeel, plantaardige melk en een snufje zout in een kom. Het is belangrijk om de ingrediënten goed te mengen zodat het mengsel glad en klontvrij wordt. Ik gebruik hiervoor een garde, maar een mixer werkt ook perfect.

2. Stap

Laat de kom met het pannenkoekenbeslag 15 minuten staan zodat de ingrediënten samen kunnen komen.

3. Stap

Verhit na 15 minuten een beetje olie in een koekenpan. Vergeet niet dat pannenkoeken zonder eieren gemakkelijker aanbranden, dus een middelhoog of laag vuur is het beste.

4. Stap

Giet het pannenkoekenbeslag dun in de pan en bak tot de zijkanten bruin beginnen te worden. Draai de pannenkoek dan pas om naar de andere kant. Vergeet niet dat pannenkoeken zonder ei delicater zijn dan gewone pannenkoeken, dus draai ze voorzichtig om.

5. Stap

Serveer met je favoriete jam, fruit, ahornsiroop of wat je maar lekker vindt!

Ingrediënten
1 glas
Glutenvrij rijstmeel
2 Kop
Suikervrije plantaardige melk
korrel zout
2 lepels
Plantaardige olie om te bakken