ADVERTENTIE

Bron :: bhofack2 via iStockPhotos

Eenvoudige "Schütteltorte" met fruit

Deze zelfgemaakte Schütteltorte is een echte traktatie. Ik heb de taart verschillende keren gemaakt voor mijn familie en vrienden en elke keer was het een absolute hit. Een voordeel van dit recept is dat het heel eenvoudig is - gooi gewoon alle ingrediënten bij elkaar en meng ze, vandaar de naam "Schütteltorte" De combinatie van de zoete cake, de luchtige room en de topping met fruit is gewoon onweerstaanbaar!

ADVERTENTIE
TOP desserts - een combinatie waar niemand aan kan weerstaan. Dit zijn de populairste desserten!

Het recept staat in dit artikel

TOP desserts - een combinatie waar niemand aan kan weerstaan. Dit zijn de populairste desserten!

Ingrediënten

porties
10

Voor de taartbodem :

  • 200 g suiker Toegevoegd aan
  • 250 g Meel Toegevoegd aan
  • 4 Eieren Toegevoegd aan
  • 150 ml olie Toegevoegd aan
  • 150 ml melk Toegevoegd aan
  • 1 Pakket bakpoeder Toegevoegd aan
  • 2 Pakket vanillesuiker Toegevoegd aan
  • korrel zout Toegevoegd aan

Voor de room:

  • 200 ml Crème Toegevoegd aan
  • 400 gr Quark Toegevoegd aan
  • 2 Pakket vanillesuiker Toegevoegd aan
  • 2 Tablespoon suiker Toegevoegd aan
  • Verse bessen en fruit om te garneren Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

60 min.
1. Stap

Om de Schütteltorte te bakken, verwarm je eerst de oven voor op 180 graden. Ik raad altijd aan om de bakplaat van tevoren in te vetten of te bekleden met bakpapier om te voorkomen dat de cake gaat plakken.

2. Stap

Meng vervolgens alle droge ingrediënten (suiker, bloem, bakpoeder, vanillesuiker en zout) in een grote kom.

3. Stap

Voeg de eieren, olie en melk toe. Nu komt het gedeelte waar deze cake zijn naam aan dankt: Schud de kom krachtig of gebruik een mixer tot alle ingrediënten zijn gemengd tot een glad beslag.

4. Stap

Giet het beslag op de bakplaat en bak ongeveer 25-30 minuten in de voorverwarmde oven tot de bovenkant goudbruin is. Een goede truc om te controleren of de cake gaar is, is om een tandenstoker in het midden te steken. Als die er schoon uitkomt, is de cake klaar!

ADVERTENTIE
5. Stap

Terwijl de cake bakt, kun je de room bereiden. Klop de slagroom stijf en meng deze met de kwark, vanillesuiker en suiker. Ik raad aan om de kwark van tevoren te laten uitlekken, zodat de room niet te dun wordt.

6. Stap

Wanneer de taart is afgekoeld, verdeel je de room gelijkmatig over het oppervlak en garneer je de taart met vers fruit en bessen. Nu is de taart klaar om geserveerd te worden! Tip: Deze taart smaakt nog beter als je hem een nacht in de koelkast laat staan.

Beoordeel dit recept

Vind je dit recept lekker?

Hoe heb je dit recept gemaakt?

0 / 255
Als je een foto hebt, voeg die dan hier toe

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Reels

Nieuw

Top categorieën

Dranken

77 recepten

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten
Recipe author image Gretarezepte

Eenvoudige "Schütteltorte" met fruit

Deze zelfgemaakte Schütteltorte is een echte traktatie. Ik heb de taart verschillende keren gemaakt voor mijn familie en vrienden en elke keer was het een absolute hit. Een voordeel van dit recept is dat het heel eenvoudig is - gooi gewoon alle ingrediënten bij elkaar en meng ze, vandaar de naam "Schütteltorte" De combinatie van de zoete cake, de luchtige room en de topping met fruit is gewoon onweerstaanbaar!

60
Notulen
10
Aantal porties
Procedure
1. Stap

Om de Schütteltorte te bakken, verwarm je eerst de oven voor op 180 graden. Ik raad altijd aan om de bakplaat van tevoren in te vetten of te bekleden met bakpapier om te voorkomen dat de cake gaat plakken.

2. Stap

Meng vervolgens alle droge ingrediënten (suiker, bloem, bakpoeder, vanillesuiker en zout) in een grote kom.

3. Stap

Voeg de eieren, olie en melk toe. Nu komt het gedeelte waar deze cake zijn naam aan dankt: Schud de kom krachtig of gebruik een mixer tot alle ingrediënten zijn gemengd tot een glad beslag.

4. Stap

Giet het beslag op de bakplaat en bak ongeveer 25-30 minuten in de voorverwarmde oven tot de bovenkant goudbruin is. Een goede truc om te controleren of de cake gaar is, is om een tandenstoker in het midden te steken. Als die er schoon uitkomt, is de cake klaar!

5. Stap

Terwijl de cake bakt, kun je de room bereiden. Klop de slagroom stijf en meng deze met de kwark, vanillesuiker en suiker. Ik raad aan om de kwark van tevoren te laten uitlekken, zodat de room niet te dun wordt.

6. Stap

Wanneer de taart is afgekoeld, verdeel je de room gelijkmatig over het oppervlak en garneer je de taart met vers fruit en bessen. Nu is de taart klaar om geserveerd te worden! Tip: Deze taart smaakt nog beter als je hem een nacht in de koelkast laat staan.

Ingrediënten
Voor de taartbodem :
200 g
suiker
250 g
Meel
4
Eieren
150 ml
olie
150 ml
melk
1 Pakket
bakpoeder
2 Pakket
vanillesuiker
korrel zout
Voor de room:
200 ml
Crème
400 gr
Quark
2 Pakket
vanillesuiker
2 Tablespoon
suiker
Verse bessen en fruit om te garneren