ADVERTENTIE

Bron :: Freepik

Eenvoudige Klassieke Aardappelsalade Veganistisch

Dit veganistische aardappelsalade recept pronkt met levendige smaken die precies de juiste plek raken.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
5
  • 2 Ponden Van rode aardappelen Toegevoegd aan
  • 12 Kop Veganistische mayo Toegevoegd aan
  • 1 eetlepel Witte wijnazijn Toegevoegd aan
  • 1 eetlepel Dijon mosterd Toegevoegd aan
  • 3 Stengels Selderij, fijngehakt Toegevoegd aan
  • 3 groen Uien, fijngehakt Toegevoegd aan
  • 14 Kop Gehakte verse peterselie Toegevoegd aan
  • 14 Kop Gehakte verse dille Toegevoegd aan
  • Zout en zwarte peper naar smaak Toegevoegd aan
  • Gerookt paprikapoeder, om te strooien Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

45 min.
1. Stap

Begin met het grondig wassen van je aardappelen, een truc die ik heb geleerd toen ik probeerde de meeste voedingsstoffen uit de aardappelen te halen, omdat de meeste in de schil zitten. Je kunt ervoor kiezen om ze te schillen, maar probeer de schil te laten zitten. Het voegt niet alleen een goede textuur toe, maar verhoogt ook de voedingswaarde.

2. Stap

Kook de aardappelen in een grote pan met gezouten water tot ze vork-gaar zijn. Dit duurt meestal zo'n 15-20 minuten. Kook ze niet te gaar, we willen dat de aardappelen hun structuur behouden voor de salade.

3. Stap

Roer ondertussen in een mengkom de veganistische mayo, witte wijnazijn en Dijonmosterd door elkaar. Deze drie samen geven een opvallende pittigheid en romigheid aan de salade.

4. Stap

Zodra je aardappelen zijn uitgelekt en lichtjes afgekoeld, snijd je ze in hapklare stukken. Voeg ze direct toe aan het mayomengsel.

ADVERTENTIE
5. Stap

Voeg in dezelfde kom de fijngesneden selderij, groene uien, verse peterselie, verse dille, zout en zwarte peper toe. Schep alles goed om en zorg ervoor dat elk aardappelstukje goed bedekt is.

6. Stap

Dek je aardappelsalade af en zet hem minstens 30 minuten in de koelkast voordat je hem serveert. Dit zorgt ervoor dat de smaken mooi samensmelten en verbetert de algehele smaak van de salade. Dit is een tip die ik altijd in mijn achterhoofd houd als ik salades maak die gemarineerd moeten worden.

7. Stap

Voor het opdienen strooi ik er meestal wat gerookt paprikapoeder overheen, waardoor het een licht rokerige smaak krijgt die contrasteert met de pittige romige basis. Je kunt dit gedeelte ook overslaan, afhankelijk van je smaakvoorkeur.

Beoordeel dit recept

Vind je dit recept lekker?

Hoe heb je dit recept gemaakt?

0 / 255
Als je een foto hebt, voeg die dan hier toe

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Reels

Nieuw

Top categorieën

Dranken

77 recepten

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten
Recipe author image Tammers

Eenvoudige Klassieke Aardappelsalade Veganistisch

Dit veganistische aardappelsalade recept pronkt met levendige smaken die precies de juiste plek raken.

45
Notulen
5
Aantal porties
Procedure
1. Stap

Begin met het grondig wassen van je aardappelen, een truc die ik heb geleerd toen ik probeerde de meeste voedingsstoffen uit de aardappelen te halen, omdat de meeste in de schil zitten. Je kunt ervoor kiezen om ze te schillen, maar probeer de schil te laten zitten. Het voegt niet alleen een goede textuur toe, maar verhoogt ook de voedingswaarde.

2. Stap

Kook de aardappelen in een grote pan met gezouten water tot ze vork-gaar zijn. Dit duurt meestal zo'n 15-20 minuten. Kook ze niet te gaar, we willen dat de aardappelen hun structuur behouden voor de salade.

3. Stap

Roer ondertussen in een mengkom de veganistische mayo, witte wijnazijn en Dijonmosterd door elkaar. Deze drie samen geven een opvallende pittigheid en romigheid aan de salade.

4. Stap

Zodra je aardappelen zijn uitgelekt en lichtjes afgekoeld, snijd je ze in hapklare stukken. Voeg ze direct toe aan het mayomengsel.

5. Stap

Voeg in dezelfde kom de fijngesneden selderij, groene uien, verse peterselie, verse dille, zout en zwarte peper toe. Schep alles goed om en zorg ervoor dat elk aardappelstukje goed bedekt is.

6. Stap

Dek je aardappelsalade af en zet hem minstens 30 minuten in de koelkast voordat je hem serveert. Dit zorgt ervoor dat de smaken mooi samensmelten en verbetert de algehele smaak van de salade. Dit is een tip die ik altijd in mijn achterhoofd houd als ik salades maak die gemarineerd moeten worden.

7. Stap

Voor het opdienen strooi ik er meestal wat gerookt paprikapoeder overheen, waardoor het een licht rokerige smaak krijgt die contrasteert met de pittige romige basis. Je kunt dit gedeelte ook overslaan, afhankelijk van je smaakvoorkeur.

Ingrediënten
2 Ponden
Van rode aardappelen
12 Kop
Veganistische mayo
1 eetlepel
Witte wijnazijn
1 eetlepel
Dijon mosterd
3 Stengels
Selderij, fijngehakt
3 groen
Uien, fijngehakt
14 Kop
Gehakte verse peterselie
14 Kop
Gehakte verse dille
Zout en zwarte peper naar smaak
Gerookt paprikapoeder, om te strooien