Bron :: Pixabay : Engin_Akyurt
Eenvoudige kastanjes in de oven
Er gaat niets boven vers geroosterde kastanjes in de oven. De zoete, nootachtige smaak van deze vruchten in combinatie met het knisperende, gezellige vuur is gewoon onovertroffen. Ik bereid al jaren kastanjes en heb een aantal belangrijke aspecten ontdekt die ik graag met jullie wil delen.
Ingrediënten
- 1 kg Kastanjes
- zout
- water
Laatste folders
Procedure
Begin met het grondig wassen van de kastanjes. Kerf vervolgens de schil van de kastanjes in met een scherp mes. Pas op dat je de vrucht niet te veel beschadigt. Snijd de schil net genoeg door om waterdamp te laten ontsnappen en te voorkomen dat de kastanjes openbarsten tijdens het bakken. - Het is normaal dat sommige kastanjes openbarsten tijdens het roosteren. Dit kan echter geminimaliseerd worden door in de schil te snijden.
Leg de gesneden kastanjes in een kom en giet er heet water over. Laat de kastanjes ongeveer 15 minuten in het water weken. Als je de kastanjes in de oven laat weken, worden ze lekker knapperig en gelijkmatig gaar.
Verwarm de oven voor op 200°C (boven-/onderwarmte). Leg de kastanjes op een bakplaat en zout ze gelijkmatig. Afhankelijk van de grootte van de kastanjes moeten ze 20-30 minuten in de oven. Draai de kastanjes regelmatig om zodat ze gelijkmatig roosteren. - De baktijd kan variëren afhankelijk van de grootte van de kastanjes. Controleer de kastanjes daarom na 20 minuten en verleng de baktijd indien nodig.
Zodra de kastanjes geroosterd zijn, haal je ze uit de oven en laat je ze kort afkoelen. Serveer de kastanjes warm en geniet van de heerlijke smaak. Een lekkere veganistische lekkernij in de herfst!