Bron :: Pixabay: RitaE
Eenvoudige Italiaanse verse Bruschetta
Dit is mijn favoriete voorgerecht geworden voor familiebijeenkomsten en gezellige borrels. Het is niet chic, maar het is ongelooflijk smaakvol, en het maakt zeker mooie herinneringen met elke hap.
Ingrediënten
- 6 Rijpe tomaten (Roma-tomaten zijn het lekkerst)
- 2 teentjes Knoflook, fijngehakt
- 1 Volume Verse basilicumblaadjes, fijngehakt
- 1 theelepel zout
- 1 eetlepel balsamicoazijn
- 2 tbls olijfolie
- Stokbrood of Italiaans brood
Laatste folders
Procedure
Begin met het goed wassen van de tomaten. Tomaten ontpitten en in kleine stukjes snijden is een kleine moeite, maar het is elke plak waard. Rijpe en verse tomaten maken de bruschetta smaakvoller.
Meng gehakte tomaten, gehakte knoflook en gehakte basilicumblaadjes in een kom. Wees gul met je basilicum. Volgens het advies van mijn oma kun je nooit genoeg basilicum in bruschetta hebben.
Breng op smaak met zout en voeg balsamicoazijn toe. Roer het mengsel goed door.
Giet de olijfolie er geleidelijk bij terwijl je blijft mixen. Het is belangrijk om de olie er langzaam bij te gieten om de textuur en de versheid van de bruschetta te behouden.
Snijd je stokbrood of Italiaans brood in plakjes. De dikte van het sneetje speelt een cruciale rol bij het perfect houden van het bruschetta-mengsel. Ik geef de voorkeur aan een dikte van ongeveer een centimeter, omdat het een ideale balans geeft van knapperige en zachte texturen na het roosteren.
Rooster de sneetjes brood lichtjes in de oven of zelfs op de grill tot ze goudbruin zijn. Vers geroosterd brood maakt het gerecht knapperig en dat contrasteert uitstekend met de sappige tomaten.
Laat het brood een beetje afkoelen. Wrijf wat knoflook op het brood voor wat extra smaak en beleg de sneetjes dan met een flinke schep van het tomaten-basilicummengsel. Voeg meer zout toe indien nodig.