ADVERTENTIE

Bron :: Freepik

Eenvoudige en lekkere geroosterde crostini

Deze Crostini bevat sappige tomaten, geurige basilicum en gesmolten mozzarella, gecombineerd bovenop knapperig geroosterd brood.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
5
  • 1 Groot stokbrood Toegevoegd aan
  • 2 Rijpe tomaten Toegevoegd aan
  • verse basilicumblaadjes Toegevoegd aan
  • 200 gms Van buffelmozzarella Toegevoegd aan
  • olijfolie Toegevoegd aan
  • Zout naar smaak Toegevoegd aan
  • Gemalen peper naar smaak Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

20 min.
1. Stap

Verwarm je oven voor op 180 graden Celsius. Snijd het stokbrood tijdens het voorverwarmen in rondjes van 1,5 cm dik - een tip uit mijn ervaring is om diagonaal te snijden, zodat je een groter oppervlak krijgt om je toppings op te doen.

2. Stap

Leg je gesneden stokbroodrondjes op een bakplaat en besprenkel lichtjes met olijfolie. Kruid met een beetje zout en peper. Dit helpt om ervoor te zorgen dat elke crostini een vleugje smaak krijgt.

3. Stap

Rooster de sneetjes stokbrood ongeveer 10 minuten in de oven of tot ze goudbruin en knapperig zijn. Controleer ze regelmatig, want ze kunnen snel veranderen van perfect geroosterd naar verbrand.

4. Stap

Terwijl het brood roostert, snijd je de tomaten in blokjes en de mozzarella in plakjes.

ADVERTENTIE
5. Stap

Als de sneetjes brood gaar zijn, laat je ze een paar minuten afkoelen. Beleg elk sneetje dan gelijkmatig met de tomatenblokjes en mozzarella. Het toevoegen van een paar reepjes basilicum is ook een leuk accent, het gaat hier echt om de verse smaken.

6. Stap

Zet de schaal terug in de oven en bak nog 5-6 minuten of tot de kaas heerlijk gesmolten is. Houd ze goed in de gaten om aanbranden te voorkomen.

7. Stap

Serveer de crostini onmiddellijk. Je kunt een laatste drupje olijfolie of balsamicoglazuur toevoegen voor die extra diepte.

Beoordeel dit recept

Vind je dit recept lekker?

Hoe heb je dit recept gemaakt?

0 / 255
Als je een foto hebt, voeg die dan hier toe

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Reels

Nieuw

Top categorieën

Dranken

77 recepten

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten
Recipe author image Tammers

Eenvoudige en lekkere geroosterde crostini

Deze Crostini bevat sappige tomaten, geurige basilicum en gesmolten mozzarella, gecombineerd bovenop knapperig geroosterd brood.

20
Notulen
5
Aantal porties
Procedure
1. Stap

Verwarm je oven voor op 180 graden Celsius. Snijd het stokbrood tijdens het voorverwarmen in rondjes van 1,5 cm dik - een tip uit mijn ervaring is om diagonaal te snijden, zodat je een groter oppervlak krijgt om je toppings op te doen.

2. Stap

Leg je gesneden stokbroodrondjes op een bakplaat en besprenkel lichtjes met olijfolie. Kruid met een beetje zout en peper. Dit helpt om ervoor te zorgen dat elke crostini een vleugje smaak krijgt.

3. Stap

Rooster de sneetjes stokbrood ongeveer 10 minuten in de oven of tot ze goudbruin en knapperig zijn. Controleer ze regelmatig, want ze kunnen snel veranderen van perfect geroosterd naar verbrand.

4. Stap

Terwijl het brood roostert, snijd je de tomaten in blokjes en de mozzarella in plakjes.

5. Stap

Als de sneetjes brood gaar zijn, laat je ze een paar minuten afkoelen. Beleg elk sneetje dan gelijkmatig met de tomatenblokjes en mozzarella. Het toevoegen van een paar reepjes basilicum is ook een leuk accent, het gaat hier echt om de verse smaken.

6. Stap

Zet de schaal terug in de oven en bak nog 5-6 minuten of tot de kaas heerlijk gesmolten is. Houd ze goed in de gaten om aanbranden te voorkomen.

7. Stap

Serveer de crostini onmiddellijk. Je kunt een laatste drupje olijfolie of balsamicoglazuur toevoegen voor die extra diepte.

Ingrediënten
1
Groot stokbrood
2
Rijpe tomaten
verse basilicumblaadjes
200 gms
Van buffelmozzarella
olijfolie
Zout naar smaak
Gemalen peper naar smaak