Bron :: Pixabay: Mareefe
Eenvoudige citroenolijfolie salade dressing
Deze dressing met citroenolijfolie is een persoonlijke favoriet. Het maken is zo makkelijk als wat en de frisse, pittige smaak is ongelooflijk!
Ingrediënten
- 1⁄2 Kop Extra vierge olijfolie
- 1⁄4 Kop Vers citroensap
- 2 teentjes Knoflook, fijngehakt
- 1 theelepel Van Dijon Mosterd
- 1⁄2 theelepel Van honing
- Zout, naar smaak
- Versgemalen zwarte peper, naar smaak
Laatste folders
Procedure
Begin met het persen van citroenen. Houd er rekening mee dat de grootte van citroenen sterk varieert, dus je hebt misschien 1-3 citroenen nodig om een 1/4 kopje sap te verzamelen. Een handige tip is om je citroenen op het aanrecht te rollen voordat je ze snijdt, zodat je er meer sap uit kunt persen.
Vervolgens hak je de teentjes knoflook fijn. Dit is een handige truc die ik in de loop der jaren heb geleerd: Door het knoflookteentje te pletten met de zijkant van je mes kun je het velletje makkelijker verwijderen.
Neem een kleine kom of een glazen pot met een deksel (dat is het beste om de dressing later te schudden) en voeg de 1/2 kop olijfolie, de 1/4 kop vers geperst citroensap, gehakte knoflook, 1 theelepel Dijonmosterd en 1/2 theelepel honing toe. Breng op smaak met zout en versgemalen zwarte peper.
Klop de ingrediënten door elkaar tot ze goed gemengd zijn. Als je een pot gebruikt, sluit deze dan af met het deksel en schud flink. Wat ik ook zo lekker vind aan deze dressing is dat je de smaak naar wens kunt aanpassen. Als je hem wat zoeter wilt, voeg dan wat meer honing toe; als je hem pittiger wilt, knijp er dan wat meer citroen in. Proef en pas aan.
Je citroenolijfoliedressing is klaar om te serveren! Sprenkel het over je favoriete salades of gegrilde groenten en geniet van de frisse smaken. De dressing kan tot een week bewaard worden in de koelkast, dus aarzel niet om meer te maken dan je nodig hebt.