:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/be/recipe/2Tsf-1ZnufiaJ0DZZNd9/b6b563160583bf7ac34bda80fcbc73.jpeg)
Bron :: Pixabay: Pexels
Eenvoudige chocoladetaart
Deze eenvoudige chocoladetaart is perfect voor een bijeenkomst met vrienden of bij koffie en thee.
Ingrediënten
Vaak
- 200 g Donkere chocolade
- 170 g boter
- 50 g bloemsuiker
- 4 stukjes Grote eieren
- 70 g Meel
Glazuur
- 100 g Donkere chocolade
- 40 g Slagroom
Rest
- Nutella
- fruit
Laatste folders
Procedure
Verwarm de oven voor op 180°C en bereid de taartvorm voor. Indien mogelijk, gebruik een siliconen vorm, waardoor de taart gemakkelijk kan worden verwijderd.
Klop de eieren los en voeg ze langzaam toe aan het chocolademengsel terwijl je blijft roeren. Voeg dan de bloem toe en roer grondig.
Giet het mengsel in de taartvorm en bak 20-25 minuten. Laat dan de taart nog 10 minuten in de oven tot hij volledig is afgekoeld.
Snijd de rol in en smeer nutella.
Bereid ondertussen het glazuur voor. Smelt de chocolade met de slagroom en giet vervolgens dit mengsel over de afgekoelde taart.
Je kunt het versieren met fruit.
Deel het recept met anderen
Reels
NieuwNieuwste recepten
Nieuwste recepten
Reels
NieuwFavoriete recepten
Top categorieën
Eenvoudige chocoladetaart
Deze eenvoudige chocoladetaart is perfect voor een bijeenkomst met vrienden of bij koffie en thee.
Verwarm de oven voor op 180°C en bereid de taartvorm voor. Indien mogelijk, gebruik een siliconen vorm, waardoor de taart gemakkelijk kan worden verwijderd.
Klop de eieren los en voeg ze langzaam toe aan het chocolademengsel terwijl je blijft roeren. Voeg dan de bloem toe en roer grondig.
Giet het mengsel in de taartvorm en bak 20-25 minuten. Laat dan de taart nog 10 minuten in de oven tot hij volledig is afgekoeld.
Snijd de rol in en smeer nutella.
Bereid ondertussen het glazuur voor. Smelt de chocolade met de slagroom en giet vervolgens dit mengsel over de afgekoelde taart.
Je kunt het versieren met fruit.
Hoe heb je dit recept gemaakt?