ADVERTENTIE

Bron :: Pixabay: Pexels

Eenvoudige chocoladetaart

Deze eenvoudige chocoladetaart is perfect voor een bijeenkomst met vrienden of bij koffie en thee.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
8

Vaak

  • 200 g Donkere chocolade Toegevoegd aan
  • 170 g boter Toegevoegd aan
  • 50 g bloemsuiker Toegevoegd aan
  • 4 stukjes Grote eieren Toegevoegd aan
  • 70 g Meel Toegevoegd aan

Glazuur

  • 100 g Donkere chocolade Toegevoegd aan
  • 40 g Slagroom Toegevoegd aan

Rest

  • Nutella Toegevoegd aan
  • fruit Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

90 min.
1. Stap

Verwarm de oven voor op 180°C en bereid de taartvorm voor. Indien mogelijk, gebruik een siliconen vorm, waardoor de taart gemakkelijk kan worden verwijderd.

2. Stap

Klop de eieren los en voeg ze langzaam toe aan het chocolademengsel terwijl je blijft roeren. Voeg dan de bloem toe en roer grondig.

3. Stap

Giet het mengsel in de taartvorm en bak 20-25 minuten. Laat dan de taart nog 10 minuten in de oven tot hij volledig is afgekoeld.

4. Stap

Snijd de rol in en smeer nutella.

ADVERTENTIE
5. Stap

Bereid ondertussen het glazuur voor. Smelt de chocolade met de slagroom en giet vervolgens dit mengsel over de afgekoelde taart.

6. Stap

Je kunt het versieren met fruit.

Beoordeel dit recept

Vind je dit recept lekker?

Hoe heb je dit recept gemaakt?

0 / 255
Als je een foto hebt, voeg die dan hier toe

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Reels

Nieuw

Top categorieën

Dranken

77 recepten

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten
Recipe author image Iwa

Eenvoudige chocoladetaart

Deze eenvoudige chocoladetaart is perfect voor een bijeenkomst met vrienden of bij koffie en thee.

90
Notulen
8
Aantal porties
Procedure
1. Stap

Verwarm de oven voor op 180°C en bereid de taartvorm voor. Indien mogelijk, gebruik een siliconen vorm, waardoor de taart gemakkelijk kan worden verwijderd.

2. Stap

Klop de eieren los en voeg ze langzaam toe aan het chocolademengsel terwijl je blijft roeren. Voeg dan de bloem toe en roer grondig.

3. Stap

Giet het mengsel in de taartvorm en bak 20-25 minuten. Laat dan de taart nog 10 minuten in de oven tot hij volledig is afgekoeld.

4. Stap

Snijd de rol in en smeer nutella.

5. Stap

Bereid ondertussen het glazuur voor. Smelt de chocolade met de slagroom en giet vervolgens dit mengsel over de afgekoelde taart.

6. Stap

Je kunt het versieren met fruit.

Ingrediënten
Vaak
200 g
Donkere chocolade
170 g
boter
50 g
bloemsuiker
4 stukjes
Grote eieren
70 g
Meel
Glazuur
100 g
Donkere chocolade
40 g
Slagroom
Rest
Nutella
fruit