Bron :: Pixabay: Mylene2401
Eenvoudig kerstkoekjesrecept
Dit eenvoudige kerstkoekjesrecept is mijn persoonlijke aanbeveling voor de zoete feestdagen. In de loop der jaren heb ik het verschillende keren gemaakt in mijn eigen keuken en het is een absolute favoriet gebleken - voor mij en voor iedereen die het heeft mogen proberen. De ingrediënten zijn gemakkelijk te vinden en de bediening is gemakkelijk onder de knie te krijgen, zelfs voor beginners.
Ingrediënten
- 250 g Meel
- 100 g suiker
- 200 g koude boter
- 2 dooier
- 1 Pakket vanillesuiker
- 1 Tablespoon Melk (indien nodig)
- 1 geraspte citroen
- Jam, noten, chocolade of poedersuiker om te versieren
Laatste folders
Procedure
Om eenvoudige kerstkoekjes te bakken, doe je eerst de bloem, suiker, vanillesuiker en geraspte citroen in een kom en meng je alles goed door elkaar.
Voeg de koude boter in kleine stukjes toe en werk de eierdooier erdoor. Werk alles tot een glad deeg met je handen. Als het deeg te droog is, voeg dan voorzichtig 1-2 eetlepels melk toe. Maar wees voorzichtig, te veel vloeistof maakt het deeg plakkerig en moeilijk om mee te werken.
Druk het deeg plat, wikkel het in huishoudfolie en laat het minstens een uur rusten in de koelkast. Deze rustfase maakt het deeg soepeler en makkelijker uit te rollen.
Rol het deeg op een bebloemd werkvlak uit tot een dikte van ongeveer 3 mm en snijd de gewenste vormen uit met behulp van koekjesvormpjes. Je kunt hier creatief zijn en verschillende vormen uitproberen.
Leg de uitgesneden kerstkoekjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in een voorverwarmde oven op 180 graden boven/onder ongeveer 10-15 minuten tot ze lichtbruin zijn.
Besmeer de kerstkoekjes na het afkoelen met jam, doop ze in noten of chocolade of bestuif ze naar wens met poedersuiker. De koekjes kunnen ook snel en gemakkelijk met kinderen worden gebakken en versierd.