Bron :: stockfotocz from Getty Images
Echte Italiaanse risotto met paddenstoelen
Ik maak deze authentieke Italiaanse risotto graag klaar tijdens de werkweek, omdat het heel eenvoudig en snel is.
Ingrediënten
- 1 stuk De Ui
- 2 kruidnagel Knoflook
- 250 gram Paddenstoelen
- 4 kopjes Arborio rijst
- 1 Kop witte wijn
- 11⁄2 liter Champignon- of groentebouillon
- 50 gram Boter
- 100 gram Geraspte Parmezaanse kaas
- Zout en versgemalen zwarte peper
- olijfolie
Laatste folders
Procedure
Fruit in een koekenpan de fijngesneden ui en knoflook in olijfolie tot ze glazig zijn. De ervaring heeft me geleerd dat het voor de smaak belangrijk is om de knoflook en uien tegelijkertijd in de pan te doen.
Voeg de in plakjes gesneden champignons toe en bak met zout en peper tot ze water beginnen af te geven.
Voeg de rijst toe en bak 2 minuten in de pan om opnieuw te verwarmen en de rijst de smaken van de pan te laten opnemen.
Voeg een glas wijn toe en wacht tot het verdampt is.
Voeg geleidelijk de bouillon toe, roer goed en voeg nog een pollepel toe tot de vorige is opgenomen.
Als alle bouillon is opgenomen en de rijst bijna gaar is, voeg je de boter en parmezaanse kaas toe en roer je alles goed door elkaar.
Laat de risotto 2 minuten rusten voordat je hem serveert, hij mag natuurlijk niet afkoelen - serveer hem nog warm.