Druivenbladeren voor de winter
Zo eenvoudig kunnen druivenbladeren worden bewaard voor de winterdagen in inmaakpotten. De voorbereiding is snel en iedereen kan het echt aan.
Ingrediënten
- Verse druivenbladeren
- water
- zout
Laatste folders
Procedure
We verzamelen zoveel druivenbladeren als we willen conserveren in flessen. We verzamelen alleen jonge, aanraakbare zachte bladeren. Vervolgens spoelen we de bladeren af met koud water en knippen we hun stelen af.
Neem 4-5 blaadjes, vouw ze een beetje op tot ze kleiner zijn en bewaar ze in inmaakpotten. In één fles passen ongeveer 20 x 5 bladeren. Dus één fles is dan genoeg voor één kookbeurt als je sarma maakt.
Als we de flessen hebben gevuld, voegen we een beetje zout toe aan de bovenkant van elke fles, laten we zeggen minder dan 1/2 KL. Vervolgens gieten we de bladeren over met kokend water en sluiten we de flessen en draaien we de dop goed vast. Ik draai de flessen meestal ondersteboven en laat ze zo'n uur staan. Daarna draai ik ze weer terug. Voor observatie kun je de flessen 3-4 dagen in de keuken op de tafel laten staan en ze vervolgens in de voorraadkast zetten.
Ik gebruik deze opgeslagen druivenbladeren in de winter om sarma te bereiden. Er zit niet veel zout in, dus ze zijn in geen geval te zout zoals in sommige recepten. Haal de bladeren uit de fles voordat je ze klaarmaakt en als ze nog een beetje hard zijn om op te rollen, giet je ze gewoon in een kom met kokend water voor een paar minuten om ze een beetje zachter te maken. Eet smakelijk!
Mijn andere recepten zijn ook te vinden op mijn blog cesminazuenal.blogspot.com en op Youtube