ADVERTENTIE

Bron :: Pixabay: planet_fox

De beste zoete aardappelfrietjes

Deze zoete aardappelfrietjes zijn een geweldig alternatief voor de klassieke. Ze zijn knapperig aan de buitenkant en zacht van binnen, bovendien zitten ze vol vitaminen en vezels. Ze zijn snel en gemakkelijk te bereiden, geweldig als bijgerecht of als gezonde snack.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4
  • 2 stukjes Grote zoete aardappelen Toegevoegd aan
  • 2 el olijfolie Toegevoegd aan
  • 1 Artikel Zout Toegevoegd aan
  • 1 Artikel Gemalen paprika Toegevoegd aan
  • 1 Artikel Zwarte peper Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

60 min.
1. Stap

Was de zoete aardappelen. Snijd ze in frietjes (je hoeft ze niet te schillen).

2. Stap

Doe de friet in een grote kom, voeg olijfolie, zout, gemalen paprika en zwarte peper toe. Goed mengen.

3. Stap

Verwarm de oven voor op 200°C. Verspreid de frietjes op een bakplaat bekleed met bakpapier, zodat ze elkaar niet overlappen.

4. Stap

Bak de frieten ongeveer 30 minuten, of totdat ze goudbruin en knapperig zijn. Draai ze na 15 minuten om.

ADVERTENTIE
5. Stap

Probeer een frietje om te zien of het van binnen zacht is. Als dat zo is, zijn ze klaar. Zo niet, bak ze dan nog een paar minuten.

Beoordeel dit recept

Vind je dit recept lekker?

Hoe heb je dit recept gemaakt?

0 / 255
Als je een foto hebt, voeg die dan hier toe

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Reels

Nieuw

Top categorieën

Dranken

77 recepten

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten
Recipe author image Iwa

De beste zoete aardappelfrietjes

Deze zoete aardappelfrietjes zijn een geweldig alternatief voor de klassieke. Ze zijn knapperig aan de buitenkant en zacht van binnen, bovendien zitten ze vol vitaminen en vezels. Ze zijn snel en gemakkelijk te bereiden, geweldig als bijgerecht of als gezonde snack.

60
Notulen
4
Aantal porties
Procedure
1. Stap

Was de zoete aardappelen. Snijd ze in frietjes (je hoeft ze niet te schillen).

2. Stap

Doe de friet in een grote kom, voeg olijfolie, zout, gemalen paprika en zwarte peper toe. Goed mengen.

3. Stap

Verwarm de oven voor op 200°C. Verspreid de frietjes op een bakplaat bekleed met bakpapier, zodat ze elkaar niet overlappen.

4. Stap

Bak de frieten ongeveer 30 minuten, of totdat ze goudbruin en knapperig zijn. Draai ze na 15 minuten om.

5. Stap

Probeer een frietje om te zien of het van binnen zacht is. Als dat zo is, zijn ze klaar. Zo niet, bak ze dan nog een paar minuten.

Ingrediënten
2 stukjes
Grote zoete aardappelen
2 el
olijfolie
1 Artikel
Zout
1 Artikel
Gemalen paprika
1 Artikel
Zwarte peper